Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Horneland rømte etter nytt tap

Rosenborg fikk ekspertslakt til pause, men snudde oppgjøret mot Bodø/Glimt etter en sterkt andre omgang. Så gikk alt galt igjen.

TAP: Rosenborg snudde kampen mot Bodø/Glimt. Så slo nordlendingene tilbake. Bilder fra Fotball Media. Vis mer
  • Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3 (0-1)

For et vanvittig drama Rosenborg og Bodø/Glimt leverte i dagens oppgjør.

Vi tar det raskt først: Bortelaget var klart best før pause og ledet 1-0, før Rosenborg snudde oppgjøret og ledet 2-1 med tre minutter igjen.

Der og da så det ut som Eirik Hornelands RBK skuffe få en voldsom opptur, men like raskt som de gikk fra 0 til 100, ble de sendt tilbake til gjørma.

Først sendte Kasper Junker kaldt vann nedover ryggen på RBK-supporterne da han utliknet tre minutter før slutt, før Solbakken snudde kampen for bortelaget etter nitti minutter.

Det endte med et nytt tap og ett poeng på tre kamper for Rosenborg. Bodø/Glimt derimot står med tre strake seire.

Horneland rømte

Eirik Horneland ga klar beskjed om at han ikke snakket med noen etter oppgjøret, og rømte fra pressen etter å ha snakket med laget i garderoben.

Horneland har opplevd mange nedturer med Rosenborg det siste året, men har alltid stått oppreist og forklart hva som har skjedd.

Det gjorde han altså ikke i dag.

- Det syns jeg er rart. Jeg har aldri sett det før. Jeg kan gjøre meg mine tanker, men jeg vet ikke, sier Bengt Eriksen.

En som snakket var derimot Pål André Helland:

- Den første omgangen er noe av det dårligste vi har gjort her. Så blir vi paradoksalt nok bedre etter utvisningen. Så er det litt beskrivende at vi roter vekk dette mot slutten, sier Helland til Eurosport.

FRUSTRERT: Bodø/Glimts Kasper Junker utligner til 2-2 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Bodø/Glimts Kasper Junker utligner til 2-2 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

Slik var kampen

Bodø/Glimt startet desidert best, produserte to gode sjanser og presset trønderne lenger og lenger ned i banen i den første omgangen.

Belønningen fikk de etter 22 minutter. Tore Reginiussen måtte bruke armene for å stoppe Saltnes inne i egen boks, og dommeren pekte på krittmerket.

Philip Zinckernagel var sikker som banken og limte ballen inn ved stolperota. Det var starten på en tung periode for hjemmelaget.

Glimt virket mye, mye friskere og produserte halvsjanse etter halvsjanse. Gang på gang gled de gjennom RBKs midtbane og fikk satt opp farlige situasjoner.

Rosenborg kunne puste lettet ut over at det bare står 0-1 til pause, selv om de muligens ble snytt for en straffe.

Rødt kort

RBK måtte levere i den andre omgangen, men fikk en verst tenkelig start. Omgangen var sju minutter gammel da Birger Meling ble utvist. Backen fikk et dårlig touch og kastet seg inn i en duell for å vinne tilbake ballen.

TIDLIG DUSJ: For Birger Meling. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TIDLIG DUSJ: For Birger Meling. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Det var et strakt bein. Det var knotter. Men det var ikke en veldig tøff duell.

Der og da så det røde strengt ut, men dommer Tom Harald Hagen var ikke i tvil.

Slo tilbake

Kanskje det gikk en liten f i de 10 RBK-spillerne som var igjen på banen, for de kjempet seg inn igjen i kampen etter det røde kortet

Etter 66 minutter scorer Dino Islamovic sitt første mål for klubben, godt hjulpet av en solid dose vilje og kraft. Spissen kriget seg fri i boksen og styrte inn et perfekt innlegg fra Anders Trondsen.

UTLIGNET: Dino Islamovic hadde ikke tid til å feire sitt første RBK-mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
UTLIGNET: Dino Islamovic hadde ikke tid til å feire sitt første RBK-mål. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

- Da alle trodde at det ikke kunne bli verre, så har kampen snudd, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

Der Bodø/Glimt hadde vært klart best i den første omgangen, virket det som Rosenborg hadde mest å gi nå. De fortsatte å presse på framover i banen, og fikk belønningen etter 82 minutter.

Vegar Eggen Hedenstad slo en presis dødball inn i feltet. Der kom Trondsen løpende og druset ballen i lengste. Et lekkert mål.

Horneland trodde kanskje han kunne pustet lettet ut, men det endte med at marerittet fortsatte ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!