Horner overtok ledelsen i Vuelta a España

Kjørte fra Nibali.

DE GAMLE ER ELDST: 41 år gamle Chris Horner overtok i dag ledertrøya i Spania rundt etter å ha distansert Vincenzo Nibali på den 19. etappen. Foto: EPA/JAVIER LIZON
DE GAMLE ER ELDST: 41 år gamle Chris Horner overtok i dag ledertrøya i Spania rundt etter å ha distansert Vincenzo Nibali på den 19. etappen. Foto: EPA/JAVIER LIZONVis mer

Etter elleve dager i utfordrerposisjon klarte endelig Chris Horner å kjøre fra Vincenzo Nibali på den 19. etappen av Vuelta a España. 41-åringen overtok

Tre sekunder bak før etappen, ble til tre sekunder foran etter etappen.

- Det er alltid godt å ha ledertrøyen. Jeg hadde ikke forventet det i dag, sa Horner etter etappen, som ble langt hardere enn antatt.

Det sørget blant annet Edvald Boasson Hagen for. Nordmannen var med da et 20-mannsbrudd gikk fri nokså tidlig på etappen.

Det så lenge ut til at Hagen kunne være med å kjempe om seieren, men tre kilometer før mål ble Sky-rytteren kjørt inn av Horner, Nibali og de andre sammenlagtfavorittene.

Sekundstrid Da bruddet var innkjørt startet kampen om seieren. Opp den siste stigningen til mål rykket Nicolas Roche til. Den irske Saxo-Tinkoff-rytteren tvang fram et rykk fra Katjusja-kaptein Joaquin Rodriguez, som viste seg å bli avgjørende. Spanjolen kunne juble for sin niende etappeseier i det spanske rittet.

- Det ville blitt veldig vanskelig å sikre seg en etappeseier i morgen (lørdag) for Horner har vist at han er veldig sterk. Det var vår siste sjanse i dag, sa en fornøyd Rodriguez.

Han fikk en luke til de øvrige kanonene, noe som blant annet ble skjebnesvangert for sammenlagtleder Nibali. Han trillet i mål 20 sekunder bak Rodriguez. Seks sekunder foran ham smilte 41 år gamle Horner lurt over tanken på at han lørdag sykler i ledertrøya med tre sekunders margin til Nibali.

Selv om Hagen til slutt ble klokket inn fem minutter og 42 sekunder bak Rodriguez fikk han gå på podiet etter målgang. Han ble nemlig kåret til etappens mest offensive rytter.

(NTB)