Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Horrem og Maaseide svarer deg fra Brasil

Jobber mot OL på stranda i Rio.

• Send inn dine spørsmål nederst i saken!

(Dagbladet.no): I juli i fjor gjorde Bjørn Maaseide (39) comeback, etter mas fra makker Iver Horrem (31).

Nå er gutta i Brasil, veteranenene bruker stranda i Rio som oppladning til både verdensserie-start i mai og OL-turnering i Beijing i august.

- I år blir turneringene i Stavanger og Kristiansand spesielt kjekke for oss norske, mens OL i Beijing blir det store målet og høydepunktet, skriver Horrem i en e-post til Dagbladet.no.

Tøff OL-kvalik

Først må de kvalifisere seg til OL, de 24 beste lagene i verden får være med. Per i dag er den norske duoen rangert på 23. plass før de går inn i verdenssserien i mai.

- Det blir et rotterace til siste slutt. Vi kvalifiserte oss i 2004, og jeg tror vi gjør det nå også. I Aten tapte vi 2-1 mot det som ble-OL mesterene, brasilianerne Ricardo Santos/Emanuel Rego. Vi håper på en bedre trekning i Beijing, når vi kommer så langt...

Maaseide la opp etter nettopp OL i 2004. Og det er ikke tilfeldig gutta dro til Brasil i januar. Der finnes det som kjent både strender og sand.

COMEBACK ETTER TRE ÅR: Iver Horrem har overtalt Bjørn Maaseide til å satse på sitt fjerde OL. Her er duoen under en turnering i Kristiand i fjor, der de havnet på sjuendeplass. Foto: Scanpix
COMEBACK ETTER TRE ÅR: Iver Horrem har overtalt Bjørn Maaseide til å satse på sitt fjerde OL. Her er duoen under en turnering i Kristiand i fjor, der de havnet på sjuendeplass. Foto: Scanpix Vis mer

- Brasil er et fantastisk land, og perfekt for oss sandvolleyspillere med tanke på klima, sparring, trenere og prisnivå. Vi bor en gate fra stranden, og har kort vei til trening.

Kontor i 40 grader

- Selv om det er mye tøffe økter, og 190 i puls i 40 varmegrader ikke er spesielt behagelig,kan jeg ikke klage på «kontoret». Jeg er glad jeg driver med sommeridrett. Jeg kan trene på stranden, og ikke i en skog i Russland i 20 minusgrader med ski på beina, skriver Horrem.

Han nyter tilværelsen som sandvolleyballproff, selv om det innebærer trening to-tre ganger om dagen. Fram til nå er det blitt mye grunnspillterping, som både er nødvendig og kjedelig. Framover blir det sparring mot kvalitetslag fra Italia, Frankrike, Tyskland og Brasil - selvsagt.

Han forteller at makker og helsestudiokonge Maaseide har med familie og barn til Rio.

- Jeg føler meg priviligert som kan få leve av det jeg elsker å gjøre, spille volleyball. Selv om du blir litt gal under sesongen, da handler alt handler om å vinne.

Og det er ikke slutt etter OL, når Maaseide er blitt 40 år. Neste år er det VM på hjemmebane.

- Det blir ekstremt stort og morsomt, og blir nok det beste sommereventet i Norge ever!

image: Horrem og Maaseide svarer deg fra Brasil

Hva lurer du på om Horrem og Maaseide? Er de mye på Copacabana, eller er det bra Ipanema-stranda som gjelder? Hva kan de si om Brasil som reisemål for nordmenn?

Hvem er favorittene i OL? Hvor stolt blir Maaseide over fire strake OL-deltakelser siden 1996?

KONTORET: Horrem og Maaseide trener på Ipanema-stranda i Rio. Der trente også de norsk jentene Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Tørlen i januar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media