Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Horribelt at Mjelde må gå

Egil «Drillo» Olsen totalslakter ledelsen i Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen reagerte kraftig da han fikk nyheten fra Bergen om at Mons Ivar Mjelde forlater trenerjobben i Brann etter sesongen.


- For meg virker det helt horribelt at han må gå. Jeg ser ikke poenget i at han skal slutte. De burde tatt tid til å vurdere dette etter sesongen og ikke tatt beslutningen nå, sier Olsen til Dagbladet.

Ber styret gå

Drillo mener ledelsen i Bergen er innblandet i en fatal feil nok en gang.

For det er ikke bare Mjeldes avgang som provoserer Drillo med Brann.

- Ledelsen har skutt seg selv i foten. Det at de sparket hjelpetreneren mot hovedtrenerens vilje forteller alt om ledelsen. Det har jeg aldri hørt om før og det er det dummeste jeg har hørt. Den gang burde styret gått av, tordner Olsen før han legger til:

- God bedring, Brann.

Han forteller at han vet at Mjeldes assistent Espen Steffensen ikke hadde mistet tillit i spillergruppa, da han ble fjernet av ledelsen underveis i denne sesongen.

BRANN-DRAMA: Mons Ivar Mjelde kunngjorde i går kveld at han trekker seg som Brann-trener etter sesongen, nesten ett og et halvt år før den nye kontrakten hans går ut. Foto: ERIK HATTREM/DAGBLADET
BRANN-DRAMA: Mons Ivar Mjelde kunngjorde i går kveld at han trekker seg som Brann-trener etter sesongen, nesten ett og et halvt år før den nye kontrakten hans går ut. Foto: ERIK HATTREM/DAGBLADET Vis mer

- Jeg mener det ikke er Mjelde og Steffensen som er de udugelige folka, sier Olsen.

Sjelden nødvendig

Han ser selv at prestasjonen har vært dårlig i Brann i år, men mener det ikke er grunn god nok til at trenerens avgang ble klar i går.

Mons Ivar Mjelde skrev i våres under en fornyet kontrakt som sikret Mjeldes fremtid i klubben til ut 2010. Fem måneder senere er kontrakten bare et stykke papir.

Drillo får støtte fra en annen trenerveteran, tidligere Rosenborg- og landslagsassistent Bjørn Hansen, som nå er konsulent for Bodø/Glimt.

- Alle treneravganger er kunstige. Det er altfor lettvint å få det til å se pent ut utad og si at man har kommet til enighet. For meg er dette et bevis på at dette er nok en svak klubb. Jeg har aldri hørt at Mjelde har sagt at han ikke vil fortsette i Brann, sier Hansen.

Tidligere Vålerenga-trener Petter Myhre, som selv trakk seg fra Oslo-klubben, mener Mjelde burde fortsatt i klubben fremover. Han fremhever han som en svært viktig grunn til suksessen i fjor.

- Hvis ledelsen ikke er klar over at det svinger og bare dømmer treneren på resultatene i går og i dag blir det feil, sier Myhre som foreløpig bare vil forholde seg til Mjeldes egen versjon på pressekonferansen.

image: - Horribelt at Mjelde må gå

Ikke noe ondt blod

For på pressekonferansen på Brann stadion i går kveld valgte Mjelde å legge vekt på at det ikke er ondt blod mellom han og klubben.

- Dette har aldri vært noe prestisjeopplegg for meg. Jeg stiller plassen min til disposisjon, men står ut 2008 så klubben får tid til å finne en erstatter. Det er overhodet ikke noe ondt blod. Spillerne hadde et sterkt ønske om at jeg skulle lede Brann ut sesongen, sier han.

Mjelde avviste at det har vært noe spilleropprør mot ham, og understreker at han og Brann skilles som venner.

- Jeg forholder meg til samtaler med spillerutvalget i klubben, og klubbens ledelse, hvor man har akseptert at jeg ikke er hovedtrener i 2009. Men de har bedt meg trene laget ut sesongen. Så får du tolke det som stor mistillit eller ikke.

SLAKTER BRANN-LEDELSEN: Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen mener Brann-ledelsen er innblandet i en fatal feil nok en gang når Mons Ivar Mjelde nå må forlate klubben.
KRITISK: Tidligere VIF-trener Petter Myhre mener det blir feil dersom Brann-ledelsen bare dømmer treneren på resultatene i går og i dag.
SVAK KLUBB: Tidligere landslagsassistent Bjørn Hansen mener det er for lettvint av Brann å si man har kommet til enighet om Mjeldes avgang. Her fra tida i Rosenborg med en nåværende Brann-spiller, Jan Gunnar Solli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!