- Horribelt, vi kastet bort seieren

Kjemperud på smertestillende ute av VM.

TAPTE 1-2: Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud tapte for østerrikerne i 16-delsfinalen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
TAPTE 1-2: Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud tapte for østerrikerne i 16-delsfinalen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) Jørre Kjemperud ofret kneet for VM-suksess, men det holdt bare nesten.

Kjemperud og Vegard Høydalen tapte i ettermiddag 2-1 for østerrikske Florian Gosch og Alexander Horst, tross iherdig kjemping i Stavanger-sanda.

Kjemperud frykter at menisken er ødelagt i kneet hvor han fra før ikke har korsbånd. Han proppet i seg smertestillende for å kunne spille dagens 16-delsfinale, men måtte i løpet av kampen gjennom behandling for å klare å fortsette.

- Bittert
Han beit tenna sammen, og de norske gutta hadde trolig hatt en bedre sjanse om Kjemperud kunne kjempet uten smerter.

Østerrikerne vant det første settet 19-21, mens Kjemperud og Høidalen slo tilbake i det andre og vant det 21-16.

- Dette er bittert. Vi ledet 19-16 i førstesettet og så taper vi 19-21. Det er horribelt, vi burde vunnet denne kampen 2-0, sier Kjemperud til NRK.

Selv om kneet nok skapte store problemer for ham i Stavanger, vil han ikke bruke det som noen forklaring.

- Jeg gidder ikke skylde på det. Vi jobbet bra sammen, og Vegard spilte en kjempekamp, sier han.

I det tredje og avgjørende settet viste østerrikerne klasse. De tok de to første poengene og beholdt dette overtaket ut kampen. Vegard Høidalen var illsint etter at han mente Norge ble fradømt et poeng og mistet kanskje litt av konsentrasjonen mot slutten. I to minutter diskuterte han heftig med hoveddommeren. Østerrikerne vant settet 11-15.

- Vi burde vunnet 2-0, og det er utilgivelig å kaste bort det første settet. Vi hadde ikke med oss marginene i dag, men sånn er det, sier Høidalen til NRK.

Ubeskrivelig
Selv om gutta forsvant ut av turneringen i ettermiddag, har Kjemperud hatt det så gøy at han gleder seg til å komme tilbake - og da vil han være helt frisk.

- Den siste timen her, jeg klarer ikke beskrive det. Det er dette vi lever for, og jeg håper jeg kan komme tilbake hit og spille bra volleyball igjen.

Dermed har Norge bare ett sandvolleypar igjen i VM, Nila Håkedal og Ingrid Tørlen.

Tidligere i dag forsvant Kathrine Maaseid og Janne Kongshavn ut av turneringen og Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr led samme skjebne.