- Horribelt

- Horribelt gjort mot Sør-Afrika at Tyskland fikk fotball-VM i 2006, sier Lillestrøms sørafrikanske keeper Emille Baron (21) til Dagbladet.

- Nå vil vi hevne oss mot FIFA-pampene og Per Omdal ved å bli OL-mestere i stedet, sier Baron etter gårsdagens seier på ei sommergrønn Bislett-matte.

Emille Baron blir den eneste herrespilleren fra norsk fotball i OL-turneringen i Sydney.

- Sør-Afrika er bra nok, både til å arrangere et fotball-VM og å vinne OL. Slik jeg ser det, var FIFA redd for at et VM-arrangement ville bli for stort for oss. Hele Afrika er skuffet over avgjørelsen, kanskje aller mest fordi vi ikke får sjansen til å invitere fotballverden hjem til oss, sier Emille Baron.

I den avgjørende OL-kvalifiseringen vant Sør-Afrika 1-0 hjemme og 3-2 borte over New Zealand. Baron har stått i mål i samtlige åtte kvalifiseringskamper. I september blir han trolig borte i en måned fra Lillestrøm.

- I OL-perioden spiller vi bare to seriekamper (mot Bryne og Moss). Når Emille er borte, blir han erstattet av Per Magne Misund. Vi har også en god juniorkeeper i Truls Nomerstad, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Han nøler ikke med å karakterisere Emille Baron som en av landets beste keepere.

- Han utvikler seg stadig, er stabil og har potensial til å bli en fantastisk målmann. Det er bare å ønske ham lykke til i Sydney, sier Arne Erlandsen.

LSK avgjorde kampen i går med tre mål på under et kvarter. Da snek det seg inn en metthetsfølelse i laget, som også kan komme til å spille kvartfinale i cupen og 1. runde i E-cupen uten fantomkeeper Emille Baron.