Horrible Horn

Tor Egil Horn gjorde to giganttabber i løpet av tre minutter, dermed fikk Fredrikstad en enkel seier mot Bodø/Glimt.

(Dagbladet.no, Bodø/Glimt - Fredrikstad 0-3): Etter en kjedelig og jevnspilt første omgang, eksploderte Aspmyra i et fyrverkeri av Horn-tabber etter pause.

Allerede 20 sekunder etter turen i garderoben gikk Fredrikstad opp i ledelsen - på bortelagets første sjanse i kampen. Brian West ble spilt fri i 16-meteren og satte ballen sikkert i mål bak Tor Egil Horn i Glimt-målet.

Utrolige minutter

Men så begynte Horn noen merkverdige minutter på Aspmyra.

Markus Ringberg sendte av gårde en lompe fra drøye 30 meter. Horn gikk ned for å plukke opp ballen, men klarte på utrolig vis å slippe ballen under seg og ballen trillet hjelpeløst i mål.

To minutter seinere la like så godt Fredrikstad på til 3-0. Vegard Sannes tabbet seg stygt ut i Glimt-feltet og forærte ballen til Brian West. Skuddet fra FFK-spissen snek seg under en sprellende Horn og kampen var avgjort.

- Har gjort verre ting før

- Det er for ille å gjøre noe slikt på det tidspunktet av kampen. Jeg følte at vi hadde full kontroll. Min feil gjorde det vanskelig, ja nesten umulig for lagkameratene, sier Horn til NTB.

Men Horn har ingen planer om å la tabben ta knekken på seg.

- Jeg har vært keeper i 11 år og gjort verre ting enn dette. Det er bare å komme tilbake.

Kunne blitt mer

Fredrikstad hadde full kontroll resten av kampen og Bodø/Glimt hadde knapt en sjanse i andre omgang. I stedet var det Fredrikstad som fikk muligheten til å øke ledelsen på overtid.

Etter kampen fikk Tor Egil Horn trøst fra flere motspillere. Først og fremst FFK-keeper Steinar Sørlie viste omsorg for sin ulykkelige kollega.

- Marginene på vår side

Fredrikstad har til gode å vinne på hjemmebane denne sesongen, men tok sin andre bortetriumf i dag.

- Vi har ikke hatt marginene på vår side før denne gangen. Nå snudde det seg, sier FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen.

ÅRETS TABBE: Det skal godt gjøres å slå Horn i konkurransen «Årets tabbe i Tippeligaen.»