Verdenscupen i hopp

Horror i hoppbakken:
- Det er ikke vanlig

Påfallende mange fall i Wisla.

STYGT: Daiki Ito falt stygt søndag og ble kjørt til sykehus. Foto: NTB Scanpix
STYGT: Daiki Ito falt stygt søndag og ble kjørt til sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WISLA (Dagbladet): Japaneren Junshiro Kobayashi vant verdenscuprennet i hopp søndag. Verre gikk det med landsmannen Daiki Ito som falt stygt etter sitt andre svev i Wisla i Polen.

Ifølge japanske journalister på pressesenteret i bakken, ble Ito kjørt til sykehus i kveld. Han kunne gå for egen maskin etter fallet, men var blodig i ansiktet og tydelig rystet.

Ito avsluttet det som ble en liten skrekkhelg i Wisla. Norges trener, Alexander Stöckl, sier han registrerte fire til seks fall, hvis vi tar med trening, kvalifisering og konkurranse over tre dager. Robert Johansson mener det var opp mot ti, avhengig av hvordan du definerer et fall.

I UBALANSE: Daiki Ito mistet kontrollen etter landing i Wisla. Foto: NTB Scanpix
I UBALANSE: Daiki Ito mistet kontrollen etter landing i Wisla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I selve konkurransene – laghopp lørdag og individuelt renn søndag – gikk det utover russeren Denis Kornilov og nevnte Ito. Og fallene er neppe tilfeldige: De skyldes trolig en kombinasjon av kunstsnø – og at det for de aller fleste utøverne var sesongens første møte med snø.

- Du liker ikke å se på. Du må bare fokusere på det du skal fokusere på, og ikke tenke for mye på det, sier Daniel-André Tande til Dagbladet.

Utrøstelig

Denis Kornilov var utrøstelig etter fallet lørdag. Da han kom utenfor TV-kameraenes rekkevidde, begynte han å gråte. Han var blodig og oppskrubbet.

SMERTER: Denis Kornilov gikk i bakken med et brak lørdag. Foto: NTB Scanpix
SMERTER: Denis Kornilov gikk i bakken med et brak lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men ifølge rapportene ble han ikke annet enn kraftig forslått, pluss at han pådro seg et blått øye. Russeren skal ikke være aktuell for rennene i Finland til helga.

Hjemmehelten Kamil Stoch skryter av hvordan arrangøren hadde klart å få bakken så tidlig i stand. Årets hoppsesong startet rekordtidlig, men hadde ikke vært mulig uten produksjon av kunstsnø. Flere hoppere klaget over svært ujevn utkjøring etter landing.

- Det har nok vært ekstra mange fall i helga. Det er ikke vanlig, og det er kjedelig når det skjer, forteller Robert Johansson.

Andreas Stjernen sier:

- Det er kjedelig å se at folk detter og slår seg. Det var hardt, så det var sikkert ikke godt. Det er tidlig i sesongen og vanskelig å preparere bakken perfekt. Samtidig har vi ikke hoppet på snø ennå. Da blir det ukontrollert. Men vi skal være veldig glade for at de klarte å ordne bakken slik de gjorde.

- Blir det et tema på toppen av tårnet når konkurrenter faller?

- Nei, det blir sjelden et tema.

Under middels

Resultatmessig ble det en under middels søndag for nordmennene. Lørdag vant de lagkonkurransen, mens i dag ble Daniel-André Tande bestemann på femteplass.

Videre ble plasseringene slik: Robert Johansson (13), Andreas Stjernen (14), Johann André Forfang (18), Halvor Egner Granerud (24) og Anders Fannemel (25).

- Jeg startet sesongen med den kjente oppskriften: Ett dårlig og et godt hopp, påpeker Tande.

- Jeg er ganske enkelt ikke helt i toppform ennå. Jeg presterer ikke på topp i verdensklassen hver gang jeg hopper. Forhåpentligvis kommer jeg i nærheten en dag.

- Jeg er ganske fornøyd med helga, sier Stöckl.

- Den japanske vinneren hoppet teknisk veldig bra. Det er artig å se at Japan er tilbake i toppen med flere utøvere. Jeg tror det er bra for hoppsporten, påpeker treneren.

Verdenscup i hopp

Wisla, Polen, søndag (HS134):

1) Junshiro Kobayashi, Japan 260,5 (124-126,5), 2) Kamil Stoch, Polen 258,2 (121-129,5), 3) Stefan Kraft, Østerrike 257,7 (126,5-124,5), 4) Richard Freitag, Tyskland 253,1 (126-120), 5) Daniel-Andrè Tande, Norge 251,6 (122-128,5).

Øvrige nordmenn: 13) Robert Johansson 239,5 (120,5-123,5), 14) Andreas Stjernen 239,2 (122-120), 18) Johann André Forfang 234,7 (118-124,5), 24) Halvor Egner Granerud 224,3 (120,5-118), 25) Anders Fannemel 223,2 (117-122).

HOPPET SEG OPP: Daniel-Andre Tande ble nummer fem i søndagens renn. Han lå på 13. plass etter første omgang. Foto: Tore Ulrik Bratland
HOPPET SEG OPP: Daniel-Andre Tande ble nummer fem i søndagens renn. Han lå på 13. plass etter første omgang. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer