Hørt om eieren som mot byens vilje flyttet klubben til en ny stat midt på natta?

Det er ikke bare Hull som har eiere som tar seg til rette.

SKIFTET NAVN: Her ligger en Indianapolis Colts-spiller på banen. Klubben het Baltimore Colts i 1984, da eieren bestemte seg for å gå mot hele byen og skifte navn og sted for klubben. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SKIFTET NAVN: Her ligger en Indianapolis Colts-spiller på banen. Klubben het Baltimore Colts i 1984, da eieren bestemte seg for å gå mot hele byen og skifte navn og sted for klubben. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hull City-eierne har bestemt at den engelske klubben ikke lenger skal hete Hull City AFC, men Hull Tigers. Supporterne til Hull er ikke de eneste som har irritert seg grønn over hva eiere gjør med deres elskede klubb. Dagbladet har tatt et tilbakeblikk på noen av de verste eksemplene på at eiere tar seg til rette.

I 2005 ble SV Austria Salzburg kjøpt opp av energidrikk-giganten Red Bull. Navnet ble derfor gjort om til Red Bull Salzburg, logoen ble gjort om slik at Red Bull-oksen ble inkorporert, og klubbfargene ble lilla og hvit i stedet for rød og hvit. Det fikk naturlig nok mange fans til å reagere med vantro. Red Bull gjorde noe liknende med New York Red Bulls i USA.

Noen fotballeiere er mer overtroiske enn andre. Det fikk walisiske Cardiff-supportere kjenne på kroppen. Klubben bestemte seg for å bytte ut klubbens tradisjonelle blå drakter mot røde for å få mer penger av sine malaysiske eiere. Draktbyttet var ikke populært blant fansen til laget som har kallenavnet «The Bluebirds».

Også Cardiff-eierne forsvarte seg, i likhet med Hull-eierne, med at de ville tjene mer penger internasjonalt.

Det er nok mange som husker at Wimbledon i 2003 ble flyttet til Milton Keynes, og året etter byttet navn til Milton Keynes Dons. Det førte til at de fleste opprinnelige supporterne kuttet alle sine bånd til klubben. I 2002 ble AFC Wimbledon stiftet som en protest mot flyttingen av Wimbledon FC.

USA verst i klassen Newcastles hjemmearena St. James' Park byttet i 2011 navn til Sports Direct Arena. Hensikten var å selge navnerettighetene til en sponsor slik at klubben skulle få betydelige midler til klubbkassa. Nå gjør Premier League-klubb Crystal Palace det samme før sesongstart. Selhurst Park skal nå hete 12Bet Stadium, ifølge Daily Mail.

I USA er det mer vanlig at klubber skifter navn til sponsorer, men i 1984 skjedde det noe som selv fikk menneskene her til å reagere kraftig. Baltimore Colts var store i amerikansk fotball med en rik historie, og en dag fant eieren ut at han ville flytte hele klubben til Indianapolis, og kalle den for Indianapolis Colts.

Å flytte NFL-klubben var ikke noe tema for byen eller fansen, men eier Robert Irsay tok likevel saken i egne hender. Uten noen form for annonsering leide han inn folk som bokstavelig talt flyttet hele klubben fra Maryland til Indiana (586 kilometer) midt på natta, mens resten av byen sov. Det er eieren sin det.