Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hørt om klubben som stiller med hele 15 stafettlag i NM?

- Ingen klubb gjennom tidene som er i nærheten av dette antallet.

 FJERDEPLASS:  I fjor havnet Lillehammer Skiklub på den sure fjerdeplassen, bak Byåsen, Strindheim og Leksvik. Med ti lag i på herrestafetten i år, kan de kanskje klatre opp på pallen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FJERDEPLASS: I fjor havnet Lillehammer Skiklub på den sure fjerdeplassen, bak Byåsen, Strindheim og Leksvik. Med ti lag i på herrestafetten i år, kan de kanskje klatre opp på pallen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Neste søndag går NM-stafetten på ski av stabelen.

Og der har arrangørklubben strengt tatt gode sjanser for å gjøre det bra.

For neste søndag stiller Lillehammer skiklub med hele 15 lag - ti lag i herreklassen og fem lag i dameklassen, skriver langrenn.com.

Dermed kan kanskje Lillehammer revansjere fjerdeplassen i herreklassen fra i fjor, hvor det ble en heltrøndersk pall med Byåsen, Strindheim og Leksvik. I dameklassen endte det beste Lillehammerl-laget på en tiendeplass.

Ny rekord? Etter det klubbens daglige leder vet, er det ingen andre klubben som har hatt et så høyt antall påmeldte lag til NM-stafetten tidligere.

- Jeg har forsøkt meg litt i historikken på hva som er rekorder fra tidligere, og etter det jeg kan se, er det ingen klubb gjennom tidene som er i nærheten av dette antallet, sier Brit Pettersen Tofte til langrenn.com.

Egntlig skulle NM på ski avholdes i Molde i år, men på grunn av snømangel, besluttet Norges Skiforbund i forrige uke å flytte arrangementet til Lillehammer.

- Viser bredde Da flyttingen ble kjent var Lillehammer raske med å få meldt på flere lag.

- Vi besluttet selvfølgelig nå etter NM-flyttingene å gi tilbudet til våre juniorløpere som også ønsker å delta og vi økte derfor antallet lag. Dette viser noe om bredden klubben har av junior- og seniorløpere, sier Pettersen Tofte.

Hvert stafettlag består av tre løpere.