PENISPROBLEMER:  Lashawn Merritt hevder han bare ville forstørre penis da han ble doptatt. Foto: NTB Scanpix
PENISPROBLEMER: Lashawn Merritt hevder han bare ville forstørre penis da han ble doptatt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hørt om sprinteren som ble doptatt og hevdet han bare skulle forstørre penis?

Ville dopingunnskyldninger.

(Dagbladet):  Blir en idrettsutøver tatt for doping - er det sjeldent kortene blir lagt på bordet umiddelbart. Det skal som regel gå gjennom sju faser av fornektelse, helst krydret med en mer eller mindre troverdig historie.

Og hvis det kommer en innrømmelse - er det stort sett aldri doping de har tatt - men noe som inneholder ulovlige midler.

Som du for eksempel finner i sørkoreansk bartekrem.

Bartekrem London Evening Standard omtaler i dag den absurde historien om Kang Soo-il  (27). Fotballspilleren skulle egentlig debutere  for det sørkoreanske landslaget nylig.

Helt til  han avla en positiv dopingprøve.

Soo-il hadde testet positivt på den forbudte steroidene metyltestosteron. 27-åringen avslo muligheten til å ta en B-prøve og godtok straffen på femten kamper.

Samtidig forklarte han at bakgrunnen for den positive testen var en krem han hadde fått i gave. Kremen, som skulle hjelpe ham å gro bart, gjorde i stedet at han ble dopingtatt.

 BARTELØS:  Kang Soo-IL må ta en pause fra fotballen - men kanskje han får orden på barteproblemet under pausen? Foto: NTB Scanpix
BARTELØS: Kang Soo-IL må ta en pause fra fotballen - men kanskje han får orden på barteproblemet under pausen? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed glapp debuten.

- Jeg er lei meg og skuffet over meg selv. Jeg hadde ingen anelse om at en profesjonell fotballspiller skulle kunne vite dette helt av seg selv, sier han til Evening Standard.

Men slapp av Soo-il.

Idretten er full av spesielle dopinghistorier og hysteriske bortforklaringer.  Vi har gravd fram noen gamle klassikere, noen av dem er omtalt tidligere.

Penisforlengelse Som for eksempel LaShawn Merritt.

Den amerikanske sprinteren testet positivt på  DHEA og pregnenolone, men forklarte at han ikke ville dope seg. Han hadde bare kjøpt et produkt som skulle forlenge penis - som inneholdt forbudte stoffer:

- Det er hardt å akseptere at jeg testet positivt på et stoff som jeg bare brukte av personlige årsaker. Jeg ønsker å advare andre mot stoff kjøpt over disk. Hvis dette kan skje med meg, kan det skje med alle, sa Merritt.

En må regne med litt regn Og en vakker dag får du bruk for en paraply.

Det kunne nok langdistanseløperen Fatima Yvelain også ha trengt da hun løp halvmaraton i 2012 og testet positivt på EPO.

 OPPBEVARING:  Noen samler på frimerker; Dario Frigo samlet på doping.  Foto: NTB Scanpix
OPPBEVARING: Noen samler på frimerker; Dario Frigo samlet på doping. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hennes unnskyldning er rett og slett sterk.

Det hadde regnet kraftig i dagene før maratonen - og langs løypa var det flust av sølepytter.  Ifølge Yvelains forklaring inneholdt enkelte av sølepyttene spor av EPO.

Yvelain forteller at noe av vannet sprutet opp fra sølepyttene, trakk seg inn i shortsen og videre inn i urinrøret. I hvert fall påvirket det «møkkete vannet» urinprøven hennes som viste spor av EPO.

Merksnodig nok var det ikke mange andre som ble tatt.

Besittelse, ikke bruk Den italienske syklisten Dario Frigo ble tatt etter en razzia i 2005. Politiet fant også ulovlige stoffer i konas bil.

Frigo var ikke sein i å innrømme at det var han som eide  de forbudte stoffene, men der stoppet også dopingbekjentskapene:

- Jeg har aldri brukt noe, var hans korte beskjed.

Oralsex En som ble frikjent etter å ha testet positivt - er Daniel Plaza. 

BLE TATT: Larissa Lazutina. Foto: NTB Scanpix
BLE TATT: Larissa Lazutina. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter en ti år lang kamp ble han frikjent i juli 2006. Ti år tidligere hadde spanjolen forklart at oralsex med kona lå bak hans positive prøve i 1996.

Viagra Jepp, sex er ofte en unnskyldning.

- Kona  fortjener å bli tilfredsstilt, sa Junsuke Inoue da han ble tatt for å ha brukt det ulovlige stoffet metyltestosteron.  Han forklarte at stoffet ikke ble tatt for å forbedre biljardprestasjonene, men for at han skulle levere i høyet på hjemmebane.

Massasje-uhell Justin Gatlin er for tida verdens beste sprinter. Han er også omstridt fordi han to ganger er blitt doptatt.

Den siste gangen hevdet Gatlin at han var utsatt for et komplott av en hevngjerrig massasjedame som hadde smurt han inn med testosteron under en time.

Gatlin ble utestengt i åtte år.

- Kvinnelig psykologi Den russisk langrennsløperen Larisa Lazutina ble tatt etter OL i 2002.

Hun ble fratatt OL-gullet etter at det ble påvist for høye blodverdier i kroppen hennes. Dette forklarte hun slik:

- Jeg har tatt blodprøver i mange år, og har aldri hatt noen problemer. Jeg setter det på kontoen for min kvinnelige psykologi...

 UFØDT TVILLINGBROR:  Tyler Hamilton innrømmet (etter han la opp) at han bare bløffet. Foto: NTB Scanpix
UFØDT TVILLINGBROR: Tyler Hamilton innrømmet (etter han la opp) at han bare bløffet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

IOC lystret ikke, satt det på kontoen over juks, tok fra henne OL-medaljen og utestengte henne fra alle konkurranse i to år.

Saken er biff Da en av verdens beste syklister, Alberto Contador, testet positivt i 2010, skyldte han på kokken:

- Det må være matforgiftning. Kokken spurte om han skulle ta med  noe godt kjøtt  han hadde handlet på en butikk i Spania.

Og det var selvfølgelig umulig å ettergå forklaringen:

- Kjøttet kan ikke analyseres, for vi spiste alt, sa Contador.

Ufødt tvilling skaper trøbbel Amerikanske Tyler Hamilton ble tatt for bloddoping i 2004. Hamilton forklarte det med at hans ufødte tvilling, inne i kroppen hans, produserte egne celler med fremmed blod.

Han la opp som 38-åring i fjor, da han bekreftet inntak av ulovlige stoffer.

 FORGIFTET BIFF:  Alberto Contador fikk i seg en dopingbiff. Foto: Thomas Rasmus Skuag / Dagbladet
FORGIFTET BIFF: Alberto Contador fikk i seg en dopingbiff. Foto: Thomas Rasmus Skuag / Dagbladet Vis mer