<strong>IKKE SÅ STAS:</strong>  Det var stinn brakke på sletta da hopprennet i Falun startet. Her fra andre omgang, der det begynner å bli folketomt ...  FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
IKKE SÅ STAS: Det var stinn brakke på sletta da hopprennet i Falun startet. Her fra andre omgang, der det begynner å bli folketomt ... FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Hørt om svenskene som rømte hoppbakken da rennet skulle avgjøres?

- Mulig de var frosne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Stemningen var fantastisk på Lugnet skistadion i Falun i går. Hele 44 300 billetter var solgt. Og tilskuerne fikk se langrenn på noe av sitt ypperste, der blant andre Therese Johaug gikk til topps på 15-kilometeren.

Litt seinere på dagen var det klart for hopprenn i normalbakken. Også der var oppmøtet makeløst - vel og merke i første omgang. I andre omgang - da hoppverden holdt pusten og rennet skulle avgjøres - forsvant halvparten av tilskuerne.

- Det kan nok være at noen begynte å fryse, og ville hjem, sier VMs markedssjef Kent Lövgren til Dagbladet.

Dagpass Lövgren forteller at tilskuerne hadde kjøpt et såkalt dagpass. Med dette fikk du tilgang til både langrennsøvelsene og hopprennet.

De som hadde tribuneplass på langrenn, fikk også tribuneplass på hopprennet.

Da Rune Velta og co. satte utfor fra klokka 16.30, var det riktig så folksomt rundt bakken og på sletta. Men tribunen - med en kapasitet på 13 000 tilskuere - sto halvtom.

Etter hvert sa den norske speakeren, Tor Idar Aune, at alle som ville kunne trekke inn på tribunen. Enkelte tok oppfordringen. Men det mest iøynefallende var alle tilskuerne som rett og slett ruslet hjem da hopprennet nærmet seg kokepunktet.

- Langrenn større - Langrenn er nok større enn hopp i Sverige, påpeker markedssjefen overfor Dagbladet.

- Dørene til stadion åpnet klokka 10. Mange hadde vært ute hele dagen. Det er mulig de var frosne, og gikk hjem.

Til dagens mix lagkonkurranse - som starter klokka 17 - har arrangøren lagt opp løpet annerledes. Nå kan alle som vil inn på tribunen - selv om de ikke har kjøpt de dyreste billettene - gå inn og sette seg.

Men de får ikke se svensker i aksjon. I går klarte ingen av de tre svenske hopperne å kvalifisere seg til normalbakkerennet.
 
Til mix lagkonkurranse klarer broderfolket rett og slett ikke å mønstre et lag.

At speakeren er norsk - godt kjent fra Granåsen - sier også noe om statusen til hopp i Sverige.

Misfornøyd - Det var trasig. Det gikk ikke som vi hadde ønsket og tenkt, sier Sveriges sportssjef Trond Jøran Pedersen om at ingen svensker kvalifiserte seg til normalbakkrennet.

For ordens skyld:

Pedersen er også norsk ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer