Hørte nedrykket på radio

Ivar Morten Normark og Aalesund fikk nedrykket på radio. De fulgte innspurten på Lerkendal direkte.

Tre minutter på overtid i Trondheim scoret Tromsø, og da var det klart at Aalesund må ta den tunge veien ned i 1. divisjon tross 2-0 seier over Bryne på et fullsatt Kråmyra.

- Dette er forferdelig surt, sa Ivar Morten Normark etter at avgjørelsen falt. Verken han eller de fleste av supporterne på Kråmyra klarte helt å fatte det som var skjedd.

Det var riktignok ingen bombe at Aalesund skulle rykke ned, for laget har ligget i bunnsjiktet hele sesongen, men det var likevel noe uvirkelig over nedrykket som kom tre minutter på overtid. Da laget selv hadde spilt ferdig, lå Aalesund fortsatt an til å få spille kvalifisering.

Ikke godt nok

- Serien varer i 26 runder, og dette viser at vi ikke har prestert godt nok tidligere i år. Det nytter ikke å skylde på Tromsøs seier over Rosenborg, sa Normark, som ikke akkurat har hatt marginene med seg i serieavslutningen i år. I forrige hjemmekamp utlignet Molde mer enn tre minutter på overtid og fratok Aalesund to poeng.

Aalesund spilte ingen god kamp lørdag. Spillerne hadde høye skuldrer, for det var mye som sto på spill. Derfor ble det en slitekamp mot nedrykksklare Bryne på eget gress.

Aalesund fikk straffe etter 32 minutters spill, men Frode Fagermo mislyktes. Roger Eskeland leverte en praktredning. Men skuffelsen satt ikke i så lenge, for bare tre minutter senere var det klart for 1-0 ved Trond Fredriksen som skjøt i mål via en skog av med- og motspillere.

Stolpeskudd

Bryne yppet seg i begynnelsen av 2. omgang, og Trond Bjørnsen hadde en kjempesjanse til å utligne. Hans skudd traff stolpen, og nærmere kom ikke Bryne sitt første bortepoeng i år.

Hjemmelaget overtok føringen i kampen igjen mot slutten, og det var helt fortjent at Aalesund øket til 2-0 ved Joakim Austnes like før slutt. Da trodde «hele Kråmyra» at kvalifiseringsplassen var sikret. Noen minutter senere kom kontrabeskjeden på radio.

(NTB)