Horten bananas

Tak og vegger ristet, flagget gikk til topps, champagnekorkene smalt og jubelropene ville ingen ende ta da Horten feiret gullet til Olaf Tufte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

50-60 medlemmer av Horten Roklubb var samlet i klubblokalene ved Kanalen i Horten, og de visste å sette pris på gromgutten. Klubbformann Hans Due spratt rundt som en pingpong-ball etter at seieren var sikret. Mormor Astri Johannessen (77) trodde nesten ikke det hun så på TV-skjermen, mens ordfører Nils Henning Hontvedt beordret flagget til topps på Rådhuset.

- Dette var så spennende at jeg ikke fikk med meg alt, så jeg gleder meg allerede til å se reprisen på TV senere i dag. Det var nervepirrende, men selv om jeg er veldig glad på Olafs vegne, må jeg også si at det er litt uvirkelig, sa mormor Astri Johannessen til NTB.

Hun innrømmet at hun var litt redd underveis, særlig da det gjensto 500 meter og estlenderen Jueri Jaanson lå i teten, en halv båtlengde foran helten fra Horten.

- Nå skal vi få bløtkake. Den skal jeg ha med meg, men så må jeg se å komme meg hjem til Tufte gård for å heise flagget. Skal flagget til topps, så er det absolutt i dag, sa mormor Astri.

Inspirasjon

- Dette er den største dagen i Horten Roklubbs historie. Det hersker det ingen tvil om. Det er også en enorm inspirasjon for alle oss som bruker all fritid her i klubben. For alle de unge medlemmene våre er det selvfølgelig enormt inspirerende, for de ser det er mulig, sa Hans Due som er formann i Horten Roklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer