MAKTKAMP I KULISSENE: I boka The Climb forteller Chris Froome om det dårlige forholdet til Bradley Wiggins under Tour de France for to år tilbake. Han skal ha blitt skjelt ut av Wiggins etter at han forsøkte å angripe sin egen lagkaptein.  REUTERS/Stephane Mahe
MAKTKAMP I KULISSENE: I boka The Climb forteller Chris Froome om det dårlige forholdet til Bradley Wiggins under Tour de France for to år tilbake. Han skal ha blitt skjelt ut av Wiggins etter at han forsøkte å angripe sin egen lagkaptein. REUTERS/Stephane MaheVis mer

- Hørtes ut som en mann uten oksygentank på Mount Everest

Chris Froome ble skjelt ut av Bradley Wiggins.

(procycling.no) I boka The Climb skriver Chris Froome om den interne maktkampen om kapteinsvervet i Team Sky.

Alle husker angrepet hans mot lagkaptein Bradley Wiggins oppover mot La Troussiere under 2012-utgaven av Tour de France.

Froome skriver at han tidlig bestemt seg for å gå til akkurat der. På øret spurte sportsdirektør Sean Yates først om dette var klarert med Wiggins.  

Haglbygene fra britenes Tour de France-kandidat avkreftet av så var tilfelle:

- Han hørtes ut som en mann som nettopp hadde mistet oksygentanken nær toppen av Mount Everest, skriver Froome i boka i følge cyclingnews.com.

Det er opprinnelig avisen The Sunday Times som har fått tilgang til utdragene fra boka.

- Brad raknet både fysisk og mentalt, og raskere enn jeg trodde var mulig. Jeg fikk følelsen av at om jeg fortsatte kjøret, hadde han stått av sykkelen der og da. Det som egentlig var en enkel og perfekt plan, ble som en offentlig ydmykelse for Bradley Wiggins.

- Brad ønsket å dra hjem
I Sky-laget vanket det kjeft for Froome i etterkant. Et møte med Dave Brailsford ble han beordret til å holde seg til den opprinnelige planen:  

- Dave sa at Brad nå var mannen i gult. Det var bare en fjelltoppavslutning igjen og en lagtempo. Slik det lå an i sammendraget nå, hadde Brad den største vinnersjansen. Så nå måtte vi alle stille oss 100 prosent bak det.

Det var, ifølge Froome, mye misnøye i laget på det punktet.

Verst var det for Wiggins:

 - Brad ønsker å dra hjem. Han er klar for å pakke bagen sin og forlate Tour de France, skal Brailsford ha gitt beskjed om. 

Konfrontasjon på Sky-bussen
Froome bestemte seg for å konfrontere lagkapteinen sin:

- Jeg husker jeg tenkte: Så det er greit for ham å dra og ikke gi noen andre en hjelpende hånd?

Derfor oppsøkte han Wiggins på lagbussen dagen etter:  

- Hør her, hvis du har et problem med meg, så kom til meg og si det. Ikke gå til andre og gjør problemet enda større. Snakk med meg, og vi finner ut av det. Det hjelper ikke at du går til Sean (Yates), Dave (Brailsford) eller noen andre med problemet ditt eller det som gjør deg nedfor.  

Til dette skal Wiggins bare ha nikket og mumlet noen få ord. 

Ny maktkamp i 2014?
I fjor endte maktkampen med at Wiggins skulle kjøre Giro d´Italia og ble siden vraket til touren. Chris Froome vant rittet overlegent.

Utpå høsten kom det fram at Froome ikke hadde fått sin del av prispengene fra 2012-touren før VM i Firenze i september året etter.   Pengene ble holdt tilbake av Bradley Wiggins.

Den foreløpige planen i år er at Wiggins skal til Tour de France for å hjelpe Froome med å forsvare 2013-triumfen.

Kanskje det blir ny bok i 2015?

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no