Hoset utliknet i siste sekund

Reddet FCK mot RBK.

Minutt for minutt: FCK - Rosenborg 2-2

(Dagbladet.no): På overtid i overtida dukket Magne Hoset opp. Den tidligere Molde-spilleren løftet beinet og dunket til på hel volley etter 93 minutter og 53 sekunder.

Bare tre minutter var lagt til i Parken, men det er ikke tidtakingen Rosenborg reagerer på.

- Det er bittert når vi er så nære. Vi slipper dem til i sluttsekundene, det er utilgivelig, sier Frode Johnsen til TV Norge.

Hoset slapp virkelig til, han klinket inn utlikningen og sørget for at FC København fortsatt er ubeseiret i Royal League.

Samtidig sørget han for at danskene fortsatt har et godt håp om avansement til finalen blant Skandinavias storheter.

Det så ut som Rosenborg skulle dra seieren i land, Frode Johnsen sørget for ny trønderledelse et knapt kvarter før slutt under taket i Parken.

Spissen fikk til lite i resten av matchen, men sto perfekt til og nikket inn 1-2 etter corner.

KEEPERTABBE: Rosenborg ledet to ganger i København, først da Ståle Stensaas dundret inn 1-0 under FCK-keeperen. Foto: SCANPIX
KEEPERTABBE: Rosenborg ledet to ganger i København, først da Ståle Stensaas dundret inn 1-0 under FCK-keeperen. Foto: SCANPIX Vis mer

Da hadde Alvaro Santos, brasiliansk og fotrapp spiss, allerede fintet bort hele RBK-backrekka for utlikningen til 1-1. Skuddet fra skrått hold kunne keeper Espen Johnsen gjøre lite med.

Verre da for FCK-målvakt Balazs Raboczki, som lot Ståle Stensaas dunke inn sitt fjerde Royal League-mål etter 42 minutter.

Venstrebacken smalt til som vanlig, og keeperen lot skuddet fyke under seg til 0-1.

Med 2-2 og uavgjort har begge lag ett poeng etter én kamp i mellomrunden. Det er RBK mest glad for, til tider ble de utspilt av meget tekniske dansker.

Og en nordmann, Magne Hoset som sørget for at det ikke bare er deilig å være norsk i Danmark i kveld.

RBK-trener Per Johar Hansen klager ikke på uavgjort, bare på hvordan det skjedde da Hoset fikk all verdens tid til å stille inn kanonen.

- Jeg er misfornøyd med at vi ikke klarer å holde kampen ut. De scorer i sluttsekundene, det er skuffende at vi ikke holder, sier Hansen.

Men allerede 10. mars kan Rosenborg trone på toppen av gruppetabellen. Da kommer Malmö FF til Lerkendal, mens FCK først møter det svenske mesterlaget ei uke senere.

- Det er ok med ett poeng på bortebane, bare vi tar alle hjemme, sier Hansen.

<B>RBK UNDER PRESS:</B> Frode Johnsen scoret med nikk i København i kveld.
SPANIA-MØTE:</B> Magne Hoset og danskene slo RBK 2-1 på La Mange i februar.