Hoseth får massiv støtte etter avskjeden med Molde: - Det er masse følelser

Inntok lederrollen allerede på sin første Stabæk-trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD STADION (Dagbladet): Etter totalt 14 år på Moldes A-lag, inntok den levende fotballegenden Magne Hoseth lederrollen allerede på sin første Stabæk-trening.

Flere ganger ga midtbanestrategen klare direktiver til medspillerne sine, mens hans egne prestasjoner bar preg av velkjent kvalitet.

- Det var bra nivå og høyt tempo. Bob (Bradley) var veldig på. Det er bra. Slik liker vi. Kroppen kjennes ut som den er 20 år, sier Hoseth til Dagbladet etter treninga.

Følelsesladet avskjed Det var ikke engang gått 24 timer siden den overraskende overgangen ble offentliggjort, men i mellomtiden har Hoseth mottatt en rekke støtteerklæringer. 33-åringen legger ikke skjul på at avskjeden gjør ham emosjonell.

- Det er masse følelser. Jeg har fått veldig mange fine meldinger fra veldig mange ukjente folk. Jeg setter utrolig pris på det. Jeg er evig glad for tiden i Molde. Det er klubben jeg har vokst opp i. Den ligger hjertet mitt veldig nær, forteller Hoseth til Dagbladet.

- Fortjente mer spilletid Med bare én seriekamp fra start for Molde i år, var det lenge klart at trener Tor Ole Skullerud ikke ville satse på ham. Hoseth legger ikke skjul på at han burde fått mer tillit.

- Som fotballspiller føler du alltid at du fortjener mer spilletid. Hvis jeg hadde vært fornøyd med å sitte på benken, kunne jeg bare funnet noe annet å gjøre, sier Hoseth.

Han er likevel ikke sint på Molde-ledelsen, selv om han ikke fikk muligheten til å avslutte karrieren i klubben i hans hjerte.

- Prioriteringen var annerledes fra Tor Ole. Jeg respekterer det og har ingen problemer med det. Vi skiltes som venner - hele klubben og jeg. Det er ingen «hard feelings».

Store forskjellene Overgangen fra Tippeligaens beste og mest ressurssterke lag til økonomisk vanskeligstilte Stabæk, er stor. Inntrykket Hoseth har fått av sin nye arbeidsgiver, er imidlertid godt.

- Det er veldig mye hyggelige mennesker. Det er litt annerledes enn i Molde - ikke med tanke på hyggelige mennesker, men det er mye mindre og mer intimt. I Molde er det litt maskinaktig. Stabæk måtte begynne på nytt igjen. Økonomien gikk rett og slett til helvete. De har klart å bygge seg opp, noe som krever at folk legger ned noen ekstra timer. Og det tror jeg de gjør med glede, forteller Hoseth, som er klar til å debutere hjemme mot Rosenborg førstkommende søndag.

- Det er helt perfekt. Det er enkelt å omstille hodet fra å være Molde-spiller til Stabæk-spiller når du skal møte Rosenborg. Jeg gleder meg veldig til å møte dem.

Fornøyd sjef Etter kun ett poeng på de sju siste kampene, er trener Bob Bradley selvsagt glad for å kunne styrke laget med Hoseth. Også amerikanske Andrew Jacobson er hentet inn på lån fra New York City, og deltok på dagens økt.

- Jeg synes det er en flott ting for Stabæk å hente Magne til klubben nå. Han er erfaren, en vinner - og jeg tror han kan tilføre laget mye, sier Bradley til Dagbladet.

- Hvilken type rolle vil han få?

- Det gjenstår å bli bestemt, men det gjelder å utnytte ballfordeleregenskapene, blikket og evnen hans til å score mål. Vi må finne en måte å dra nytte av egenskapene som har hjulpet de tidligere lagene hans mye tidligere, sier Bradley.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer