Hoseth følges tett

Magne Hoseth spiller for mer enn avansement i UEFA-cupen mot Benfica i kveld.

Hoseth følges tett av to engelske og flere franske klubber på Røkkeløkka når Molde møter det portugisiske laget i andre runde i UEFA-cupen.

Agent Einar Baardsen blir skuffet om Hoseth ikke selges ganske kjapt. I sommer sa Hoseth at han ønsket seg nye utfordringer. Denne høsten har han spilt stabilt godt for Molde, og ble belønnet med plass i landslagstroppen i returmøtet mot Spania - der han satt på benken kampen ut.

I kveld spiller han garantert, og det mot en målestokk som Benfica. Da er det enda viktigere å prestere foran en mulig ny arbeidsgiver på tribunen.

- Jeg har ikke mer å si nå enn i sommer. Jeg har én kamp igjen, og tar stilling til dette etter den, sier Hoseth.

Frankrike og England

Hoseth-agent Einar Baardsen har tenkt seg til Molde i dag, og satt i går og ventet på tilbakemelding fra klubbene som har sagt de ønsker å se Hoseth mot Benfica.

- I Frankrike er det flere klubber som er interessert, og i England er det to klubber. Jeg regner med at de kommer, sier Baardsen.

Han tror det skal skje mye galt om Hoseth ikke selges når overgangsvinduet åpner ved nyttår.

- Jeg blir veldig skuffet om det ikke skjer noe i løpet av januar, sier Baardsen, som er ganske sikker på at Hoseth allerede hadde spilt fotball i utlandet - hadde det ikke vært for lungekollapsen i vinter, som reduserte Molde-juvelen i vårsesongen.

- Veldig synd det som skjedde. En klubb var klar til å ta ham da, men den samme klubben er fortsatt interessert, sier Baardsen.

Molde venter

- Vi har ikke noe konkret, men vet at Magne følges, sier Molde-direktør Espen Silseth. Klubben har forståelse for at Hoseth ønsker seg ut.

- Både vi og Magne er interessert i at han får spille for en liga på et høyere nivå i løpet av karrieren hans, sier Silseth.

Sjøl er Hoseth mest opptatt av å slå Benfica. Da trengs det minst 2- 0-seier etter 3- 1-tapet borte.

- Det blir en kjempekamp. Vi har vært veldig bra på trening i det siste, og er gira. Jeg har tro på at dette kan gå, sier Hoseth, som også synes det blir spesielt å ta farvel med den kommende Heerenveen-proffen Daniel Berg Hestad, som i kveld spiller sin siste kamp for moderklubben.

- Ja, Daniel har vært kaptein med stor K, både på og utenfor banen i det siste, sier Hoseth.

LYDHØR: Magne Hoseth kan snart bli utenlandsproff. Men i kveld må han bidra til at Molde vinner minst 2- 0 over Benfica, for at laget skal gå videre i UEFA-cupen.