Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoseth lot tårene trille etter cupgullet: - Dette har vært et tøft år på mange måter

Tenkte på sin kreftsyke samboer.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Magne Hoseth lot tårene trille etter at Molde sikret cupgullet. Selv scoret han på en type frispark han aldri har scoret på tidligere.

- Magne er en stor mann. Dette er noe han fortjener. Ingen fortjener det mer enn ham, sier Knut Olav Rindarøy om Hoseth som scoret på et vakkert frispark.

Kreftsyk samboer - Det er veldig mange følelser akkurat nå. Dette har vært et tøft år på mange måter. Gud hadde nok en plan med at dette skulle skje. Det er helt ubeskrivelig. Når Jo Inge snur det for oss, så er det bare fryd og gammen, sier Magne Hoseth til NRK, mens tårene triller.

Det har vært et svært turbulent år for Molde-profilen, og det var nok ingen som ikke unnet Hoseth å score 3-2-målet for Molde.

I september i fjor fikk samboeren beskjeden om at hun var rammet av sykdommen, 16. mai i år ble hun erklært frisk. Men bare to måneder senere, 22. juli, fikk hun og Hoseth vite at kreften var tilbake, mer aggressiv enn noensinne. I fjor var han også nær ved å miste sin nyfødte sønn.

- Dette er heilt klart min største opplevelse på fotballbanenen, i forhold til alt som har skjedd, og emosjonelt. Det er tøft, det er det. Det er tøft å bare stå her og snakke om det, sier en svært rørt Hoseth til Dagbladet.

- Hans dag Da Molde fikk frispark i god posisjon i det 82. minutt var det Magne Hoseth som fikk ta det. Det, til tross, for at han aldri har scoret i en slik posisjon, forteller han selv.

- Ole Gunnar sa til meg at «drit i alt» i dag tar du alt. Jeg har faktisk aldri scora et sånn frispark før, som har curla sånn over muren. Som regel har jeg skutt rett i muren eller måka den over, så dette er vel det første som kan kalles et frisparkmål, forteller Hoseth til Dagbladet,

Ole Gunnar Solskjær forteller at han ikke var i tvil om at dagen i dag skulle bli Hoseth sin.

- Vi hadde en treningsøkt i LSK-hallen i går, hvor vi øvde på dødballer. Magne fikk ikke inn en eneste dødball. Men i dag bestemte jeg likevel at han skulle ta alt. Det viste seg å bli et klokt valg, sier Solskjær til Dagbladet om Hoseth.

Molde-treneren la ingen tvil på at også han ble rørt av at Hoseth fikk inn frisparket.

- De har hatt mye, Monika og Magne, og han står fortsatt på. Han har hatt fotballen som fristed, og han har stått på hele høsten. Jeg har kjent Magne så mange år, at jeg vet hva han har vært gjennom.

Hyller Hoseth Den dobbelte cupvinneren, Ørjan Nyland, som tok gull med Hødd i fjor, ønsker å hylle lagkameraten etter at gullet er sikret.

- Kjempe, kjempebra. Han har stått imot i all motgangen, spilt bra og fokusert på fotballen. Det har nok vært tøft, men han har vært eksemplarisk. Det er veldig fortjent, sier keeper Ørjan Nyland til Dagbladet om lagkamerat Hoseth.

Også på Twitter hylles Molde-spilleren etter at alt endelig klaffet for 33-åringen.

- Noen ganger følger fotball et manuskript. Magne Hoseth, den fortjente du!, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på sin konto.

 FEIRET MED SJEFEN:  Magne Hoseth sprang rett bort og feiret 3-2-scoringen med Ole Gunnar Solskjær. Før hele laget fulgte på. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FEIRET MED SJEFEN: Magne Hoseth sprang rett bort og feiret 3-2-scoringen med Ole Gunnar Solskjær. Før hele laget fulgte på. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Fantastiske scener med Magne Hoseth i spissen! Nå er det bare å fighte på samme måte i deres enda viktigere kamp, skriver Start-spiller Jesper Mathisen.

 RØRT:  Magne Hoseth lot tårene trille etter at Molde sikret cupgullet. - Det er veldig mange følelser akkurat nå. Dette har vært et tøft år på mange måter, sier Molde-spilleren. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
RØRT: Magne Hoseth lot tårene trille etter at Molde sikret cupgullet. - Det er veldig mange følelser akkurat nå. Dette har vært et tøft år på mange måter, sier Molde-spilleren. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer