SJOKKOVERGANG: Molde-legenden Magne Hoseth forstår at overgangen til Stabæk er overraskende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SJOKKOVERGANG: Molde-legenden Magne Hoseth forstår at overgangen til Stabæk er overraskende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Hoseth om Molde-exiten: - Det er inni helvetes tungt

Tar kraftig lønnskutt for å spille for Stabæk.

(Dagbladet): Magne Hoseth (33) har skrevet under for Stabæk. Molde-legenden legger ikke skjul på at han forlater klubben med et svært tungt hjerte.

- Det er inni helvetes tungt. Det er det. Jeg har vært i Molde hele mitt voksne liv, bortsett fra to år. Jeg har hatt mange oppturer med klubben og setter pris på tida jeg har hatt der, sier Hoseth til Dagbladet.

Tar lønnskutt Den elegante midtbanespilleren innrømmer også at han tar et kraftig lønnskutt ved å skrive under for Bærum-klubben.

- Ja. Det har jeg gjort. Det er overhodet ikke penger som motiverer meg. Penger har aldri vært viktig. Da hadde jeg heller aldri reist hjem fra København til Vålerenga i si tid. Gleden av å spille fotball overstiger alt annet, forteller Hoseth til Dagbladet.

33-åringens kontrakt med Molde gikk ut etter sesongen. Da spilletiden uteble, var det derfor ikke et vanskelig valg da Stabæk kom på banen.

- Fotball er dynamisk. Ting endrer seg. Jeg fikk ikke så mye spilletid som ønsket i Molde, men jeg føler selv at jeg har mye å tilby på fotballbanen ennå. Derfor ble det en overgang.

Bradley-samtaler Stabæks merriterte trener, amerikanske Bob Bradley, var også en viktig faktor til at Hoseth nå flytter fra Møre og Romsdal.

- Jeg gleder meg til å jobbe under Bob Bradley. Vi har hatt en lang prat og er veldig enige om hvordan fotball skal spilles, sier Hoseth og avslører hvordan den oppsiktsvekkende avtalen kom i stand:

- Jon Inge (Høiland, Stabæk-forsvarer, journ. anm) ringte meg og spurte om situasjonen min for en stund tilbake. Jeg kjenner ham veldig godt. Så ballet det bare på seg de siste dagene, sier Hoseth.

Kampklar Stabæk og Hoseth har blitt enige om en kontrakt ut sesongen, med opsjon på ytterligere 12 måneder forlengelse. 33-åringen er kampklar umiddelbart.

- Jeg er i veldig god form. Det har jeg vært både på trening i det siste og i de kampene jeg har spilt. Det aller viktigste er at kroppen føles fin dagen etter jeg har spilt. Jeg restituerer veldig fort. Nå gleder jeg meg bare til å spille, sier Hoseth til Dagbladet.