Hoseth sendte Stabæk til semifinale i cupen

Med scoring i kampens første minutt.

MATCHVINNER: Magne Hoseths scoring i første minutt ble avgjørende da Stabæk avanserte til NM-semifinalen i fotball med 1-0 over Haugesund onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MATCHVINNER: Magne Hoseths scoring i første minutt ble avgjørende da Stabæk avanserte til NM-semifinalen i fotball med 1-0 over Haugesund onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Magne Hoseths scoring i første minutt ble avgjørende da Stabæk avanserte til NM-semifinalen i fotball med 1-0 over Haugesund onsdag.

I fjor scoret Magne Hoseth (33) et avgjørende mål da Molde slo Rosenborg i NM-finalen i fotball. Onsdag sendte samme mann Stabæk til semifinale med 1-0 etter et kanonskudd mot Haugesund.

Halvminuttet var spilt på Nadderud da Hoseth leverte en avslutning helt etter læreboka.

- Innøvd Den tidligere Molde-spilleren dunket til etter pasning fra Fredrik Brustad - og ballen smatt inn helt oppe i vinkelen bak FKH-keeper Per Kristian Worre Bråtveit.

- Det var et nydelig mål. Det var ekstremt tidlig i kampen, noe som gjorde at vi burde scoret ett til i løpet av oppgjøret. Det er alltid viktig med et slikt mål, men som forsvarsspiller gleder jeg meg like mye over å holde nullen, oppsummerte Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg til NTB.

- Det var innøvd, skrøt Hoseth selv i pressesonen etter kampen.

- Det er selvfølgelig artig å score. Det er en god følelse, fortsatte han.I ettertid kan man si at det var en fordel at Luc Kassi hadde bommet på ballen før den havnet i føttene på 33-åringen.

I ettertid kan man si at det var en fordel at Luc Kassi hadde bommet på ballen før den havnet i føttene på 33-åringen.

- Kan slå alle Målet ble innledningen på en førsteomgang der hjemmelaget hadde styringen på det aller meste. Haugesund slet med å komme seg framover på banen og skapte nesten ingenting.

Over i annen omgang var det også Stabæk som hadde styringen fra start. Etter hvert kviknet gjestene til og skapte store farligheter foran Stabæk-buret, men ingen klarte å ta fra Hoseth matchvinnertittelen.

- Vi spiller en dårlig første omgang og en OK annen omgang. Hadde vi spilt to OK omganger, hadde vi vunnet, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

- Jeg har ikke satt meg så godt inn i hvem vi helst vil møte (i semifinalen). Vi kan slå alle, sa Skjønsberg

Spesiell følelse Kampens eneste målscorer fikk ikke flere muligheter da han ble erstattet av Giorgi Gorozia med en snau halvtime igjen. Stående applaus ble det imidlertid for veteranen i hans andre kamp for Stabæk.

At midtbanedirigenten ordnet semifinaleplass gledet naturligvis ikke bare Stabæk-fansen.

- Semifinale! Det er en spesiell følelse å nå være topp fire i cupen. Dette ble en ny opplevelse for oss med den tidlige scoringen. Cupen er veldig spesiell. Det er spesielt å få oppleve det i Norge, fordi turneringen står sterkt. Det skal den fortsette å gjøre, sa Stabæk-trener Bob Bradley smilende til NTB.

Hoseth har nærmest gjort det for vane å vise seg fram i viktige cupkamper. Fjorårets scoring på frispark mot Rosenborg i cupfinalen var av det flotte slaget. Den ga Molde 3-2 i det som senere ble 4-2-seier og NM-gull. (©NTB)