Hoseth senket Viking-skipet

Ingenting går som smurt for gutta fra oljebyen.

(Dagbladet.no): Molde-Viking 3-1. Magne Hoseth gjorde det meste selv i kveldens bunnoppgjør mot Viking. Averøyværingen spådde på forhånd en tøff batalje mellom de to nedrykkskandidatene Molde og Viking, og det kunne virke som om Vikingspillerne hadde bitt seg merke i akkurat det. Først klippet Ragnvald Soma ham ned, så var det Trygve Nygård som måtte ty til ulovlige midler, før Nicolai Stokholm meide ned Hoseth innenfor 16-meteren. Da var det flere fler enn dommeren som skjønte hva Viking hadde snakket om før kampen. Dommer Brage Sandmoen pekte korrekt på straffemerket, og Hoseth brøt med stor selvsikkerhet den gyldne regelen om aldri å ta en straffe etter at man selv har blitt felt, og satte ballen sikkert i mål etter å ha sendt Mattias Asper i motsatt retning.

- Marel (Baldvinsson, red anm.) prøvde å ta straffesparket, men det er mitt, lo en kjempefornøyd Magne Hoseth etter kampen. - Jeg har scoret på 23 av 23 obligatoriske straffespark før dette. Nå ble det 24, uttalte Hoset til Romsdals Budstikke etter kampen.

Keepertabbe

Vikings svenske keeper kom i fokus for andre gang i kampen etter at han tabbet seg ut da han kom ut i feltet for å plukke ned en tilsynelatende enkel ball i feltet. I stedet var det Marcus Andreasson som var sterkest i lufta og kunne heade ballen enkelt i det vidåpne målet.

Aldri spennende

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, og selv om Viking kom best i gang i andre omgang var det nok en gang Hoseth som var sistemann på ballen etter 60 minuter. Asper måtte gi retur på et skudd fra Konate, Hoseth var riktig plassert og kunne enkelt sette ballen i mål. Selv om Alexander Ødegaard sørget for at Viking fikk et trøstemål mot slutten, var det likevel ingen tvil om hvem som ville stikke av med poengene i kveldens kamp i Molde.

Krise i Stavanger

Viking ligger nå nederst på tabellen med 17 poeng og 17-27 i målforskjell. Siddisene har kun vunnet fire kamper i år, og har tapt sju av de siste åtte kampene i Eliteserien. Vikingskipet holder stø kurs rett til bunns, og Vikings trener Tom Prahl legger ikke skjul på at han leder et lag i full krise:

Gjorde det meste selv: Magne Hoseth sørget for straffespark og scoret to mål i bunnoppgjøret mot Viking. Foto: SCANPIX
Gjorde det meste selv: Magne Hoseth sørget for straffespark og scoret to mål i bunnoppgjøret mot Viking. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette blir tungt. Vi har prøvd mye forskjellig i det siste, og vi hadde stor tro på at det skulle snu mot Molde. Og så skjer dette, sa Prahl til Stavanger Aftenblad.

Prahl har fått «bekreftet tillit fra Viking-ledelsen», men vil for øyeblikket ikke kommentere om han er riktig mann til å trekke Viking opp av uføret..