Hoseth slår alarm: - Vi har følelser vi også. Jeg blir trist inni meg. Verden rakner

Magne Hoseth blir trist av å se hvordan kompisen John Arne Riise blir behandlet.

OPPFORDRING: Magne Hoseth oppfordrer mediene til å skrive mer positivt. Foto: NTB Scanpix
OPPFORDRING: Magne Hoseth oppfordrer mediene til å skrive mer positivt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De var 14 år gamle da de møttes. Ballvirtuosen Magne Hoseth og kraftspilleren John Arne Riise. To helt ulike typer, men begge hadde et enormt fotballtalent.

Etter møtet på regionssamlingen som 14-åringer fulgte de hverandre tett på respektive aldersbestemte landslag og seinere på A-landslaget, hvor de ofte var romkamerater.

Begge har skapt seg meget gode fotballkarrierer og vært mye i medias søkelys - både på godt og vondt. I perioder har det vært mye negativt. I perioder har de fått mye tyn. Så mye at det har vært helt på grensa, noe Riise reflekterte rundt i går.

Hoseth vet godt hvordan det er. 35-åringen med fortid i Molde, København, Vålerenga, Stabæk, Viking og AaFK, har blitt mye hetset i løpet av sin fotballkarriere.

Etter det store gjennombruddet med to mål i Champions League-kvalifiseringen mot CSKA Moskva i 1999, var selvtilliten stor. Det samme ble fallhøyden, og motstanderne elsket å se Hoseth mislykkes, akkurat slik tilfellet er for den hjemvendte stjerna Riise i dag.

- Alle er imot deg

I så måte vil Hoseth minne om én ting: Fotballprofilene har også følelser. Man kan være så stor man bare vil, men mengden av negativitet kan knekke ethvert menneske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer