Hoseth straffet naborivalen

Sikret Molde-seier fra krittmerket. Sint Rekdal vist bort fra benken.

MOLDE (Dagbladet): Molde - Aalesund 2-1.

Magne Hoseth markerte sin første hjemmekamp fra start i årets sesong med å avgjøre mot naborival Aalesund fra krittmerket.

Hoseth satte i det 59. minutt sikkert inn straffen som ga de blå-hvite en viktig 2-1-seier over Kjetil Rekdals menn.

Aalesund-spillerne protesterte vilt da dommer Svein-Erik Edvartsen pekte på straffemerket etter at Jonatan Tollås Nation felte Molde-spiss Davy Claude Angan, men TV-bildene viste at straffen var korrekt idømt.

- Det er alltid deilig å vinne mot rivalen. Det var en jevn og tøff kamp, hvor det var små marginer som skilte. Det kunne ha bikket begge veier, oppsummerer Molde-kaptein Daniel Berg Hestad.

Taktiske Rekdal Kjetil Rekdal valgte å la sitt lag gå ut i en 4-5-1-formasjon med en kompakt midtbanetrio sentralt på midten og med Michael Barrantes og Lars Fuhre liggende bredt på kantene.

FØLSOMT: Sten Grytebust måtte strekke seg forgjeves etter Mattias Moströms lekre lobb som sørget for at Molde tok ledelsen 1-0.
FØLSOMT: Sten Grytebust måtte strekke seg forgjeves etter Mattias Moströms lekre lobb som sørget for at Molde tok ledelsen 1-0. Vis mer

Et taktisk valg Rekdal lyktes godt med før hvilen.

Barrantes og Fuhre fikk store rom å boltre seg i og det var ikke overraskende at Aalesunds første sjanse ble etablert fra kant. Etter tjue minutter kom Demar Phillips seg løs fra sin venstrebackposisjon og la nydelig inn til Edvard Skagestad som fra sju meter ikke maktet å overliste Espen Bugge Pettersen.

Vakkert Molde-mål I det 24. minutt tok Molde ledelsen etter smarte bevegelser og presise pasningsvekslinger hos hjemmelaget. Magnus Wolff Eikrem passet til Davy Claude Angan som la igjen til Jo Inge Berget som sendte Mattias Moström fri med en vakker gjennombruddspasning. Moström chippet, i det som så ut til å være ment som et innlegg til Davy Claude Angan, ballen vakkert over Sten Grytebust og i mål.

Men Aalesund var farlige på kantene. Spesielt Michael Barrantes var vanskelig for Molde-spillerne å fange opp. Costaricanske Barrantes vekslet mellom å gå inn i banen og holde seg veldig bredt, noe som gjorde at Moldes Knut Olav Rindarøy ble i store perioder avventende.

Og etter 38 minutter skulle Barrantes bli arkitekten bak utligningen til Aalesund. Fra sin høyre kant slo 29-åringen presist inn til midtstopper Daniel Arnefjord som stupheadet ballen hardt i mål og til utligning for de oransje.

Hoseth avgjorde Etter en litt tam innledning på den andre omgangen eksploderte Molde stadion i det 59. minutt. Aalesunds Jonatan Tollås Nation hektet foten til Davy Claude Angan inne i sekstenmeteren og dommer Svein-Erik Edvartsen valgte å peke på straffemerket.

Aalesund-spillerne og trener Kjetil Rekdal reagerte umiddelbart på avgjørelsen til Edvartsen — og Rekdal fikk i minuttene etter straffen tilsnakk fra dommer Edvartsen.

VIST BORT: En arg Kjetil Rekdal ble vist bort fra benken av dommer Svein Erik Edvartsen.
VIST BORT: En arg Kjetil Rekdal ble vist bort fra benken av dommer Svein Erik Edvartsen. Vis mer

Straffeekskutør Magne Hoseth markerte sin første hjemmekamp fra start i årets sesong med å plassere ballen sikkert i mål helt nede ved den venstre stolpen til Sten Grytebust.

Rekdal sendt i garderoben Kampen hardnet etter hvert til der hjemmelagets Knut Olav Rindarøy og Martin Linnes begge se det gule kortet. Og Joshua Gatt og bortelagets Daniel Arnefjord fikk begge se det gule etter å ha gått i klinsj med hverandre.

Etter hvert ble også Kjetil Rekdal sendt bort fra banen av dommer Edvartsen. Rekdal gikk sporenstreks i garderoben.

- Det er sånn det skal være i nabooppgjør, så det er bare artig, sier Hestad og gliser.

Aalesund klarte ikke å skape de helt store sjansene etter Moldes ledermål og måtte nok en gang oppleve å gå poengløse av banen mot naborivalene.

- Det er forjævlig surt. Vi gjør ingen god kamp, men vi er ikke noe dårligere enn Molde, så vi kunne godt ha fått med oss ett poeng herfra. Vi vil veldig gjerne i hver kamp, men det er litt spesielt mot Molde. Vi har ikke marginene på vår side, og da er det tungt å reise land og strand rundt for å tape og spille uavgjort. Det er surt, konstaterer AaFK-kaptein Daniel Arnefjord.