Hoseth straffet Rosenborg

Magne Hoseth kan ha ødelagt gulldrømmen for Rosenborg.

• Molde - Rosenborg 1-0

MOLDE (Dagbladet): Magne Hoseths straffemål i Moldes 1-0-seier over Rosenborg kan ha ødelagt gulldrømmen til trønderne. Dommer Tom Harald Hagen pekte korrekt på straffemerket da Jo Inge Berget ble felt av Christian Gamboa i det 78. minutt. Magne Hoseth satte ballen sikkert nede i det høyre hjørnet og med det tap for et gulljagende Rosenborg.

Molde slet stort i organiseringen i forsvarsfireren de første tjue minuttene mot erkerivalen Rosenborg. Hjemmelagets midtstoppere fikk det tøft med å finne ut av bakromsløpene til Alexander Toft Søderlund og Nicki Bille Nielsen.

Gang på gang lurte Søderlund seg bak duoen Even Hovland og Vegard Forren. Søderlund skulle også få omgangens største sjanse etter en nonchalant opptreden av Forren etter elleve minutter spill. Molde-stopperen forsøkte å drible av John Chibuike som sistemann , men Chibuike snappet ballen fra Forren og sendte den videre til Søderlund, men den tidligere Haugesund-spissen maktet ikke å overliste Moldes sisteskanse Ørjan Nyland. Nyland vartet opp med en sterk benparade.

Svakt Molde-forsvar To minutter etter Rosenborgs gigantsjanse, var det Molde og Martin Linnes sin tur til å misbruke en stor mulighet til å ta ledelsen. Molde kontret på et ubalansert Rosenborg og plutselig fikk høyreback Linnes avslutte innnfor sekstenmeteren, men skuddet til Linnes gikk rett på bortelagets Daniel Örlund.

Rosenborgs andre store sjanse i kampen oppstod igjen etter et ustrukturert Molde-forsvar som stod høyt i banen. Søderlund gikk nok en gang i bakrommet til Hovland og Forren, fant en bedre plassert Bille Nielsen, men den danske spissen skjøt like til side for stolpen til Molde-keeper Nyland.
Hjemmelaget yppet seg mer offensivt utover i omgangen og var bedre enn Rosenborg det siste kvarteret av omgangen. Jo Inge Berget beveget seg fint inn i sekstenmeteren i det 32. minutt, men fra god posisjon skjøt Berget rett på Örlund. Berget satte også

MATCVINNER: Magne Hoseth ble matchvinner på Aker Stadion med straffescoringen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MATCVINNER: Magne Hoseth ble matchvinner på Aker Stadion med straffescoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Rosenborgs svenske keeper på prøve like før dommer Tom Harald Hagen blåste av den første omgangen. Fra skrått hold fyrte Berget av et skudd som gjorde at Örlund måtte ligge langstrakt i lufta for å avverge.

Nesten dansk Etter pause var det Rosenborg som spilte seg fram til omgangens første mulighet. Nicki Bille Nielsen tok vakkert ned et innlegg inne i feltet, for deretter å finne sin landsmann Tobias Mikkelsen på sju meter, men Mikkelsen fikk ikke godt nok treff på ballen og skuddet gikk til side for mål. I det 52. minutt fikk Jo Inge Berget all tid i verden midt på mål og på sekstenmeterstreken etter å ha blitt utsøkt frispilt av Tommy Høiland, men skuddet til Berget føk svakt utenfor.

I det 68. minutt ble Berget igjen spilt fri i "favorittposisjonen" mellom forsvaret og midtbannen til motstanderen. Berget fikk en pasning i på 18 meter, vendte opp og skjøt ballen i stolpen. Rosenborg skapte lite etter muligheten til Mikkelsen og slet med sitt offensive spill. I stedet var det Molde som skapte sjansene. Innbytter Fredrik Gulbrandsen skjøt like til side for Örlunds høyre stolpe etter en kontring fra hjemmelaget i det 72. minutt.

Hoseth-straffe
Molde-presset skulle til slutt få uttelling. I det 78. minutt ble Jo Inge Berget felt av Christian Gamboa i det som så ut til å være en korrekt avgjørelse av dommer Hagen. Magne Hoseth var sikker fra krittmerket og satte ballen hardt nede i det høyre hjørnet. Etter Molde-scoringen fikk Molde store rom å boltre seg i offensivt på et Rosenborg-lag som jaget utligning. Fredrik Gulbrandsens skuddforsøk i det 83. minutt fikk Örlund ut i full strekk. Rosenborg klarte ikke å skape de store sjansene på slutten av kampen og nå får trønderne det vanskelig i kampen om gullet.

FORNØYDE: Målscorer Magne Hoseth feirer sammen med trener Ole Gunnar Solskjær.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
FORNØYDE: Målscorer Magne Hoseth feirer sammen med trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer