Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoseths drømmemål nest vakrest i verden

- Men hvem slo meg?

HOSETH PÅ SITT BESTE: På hel volley traff Magne Hoseth perfekt da Rune Almenning Jarstein slurvet med klareringen. Ifølge World Soccer var målet det nest vakreste i verden i august måned. Foto: Arnt E. Folvik
HOSETH PÅ SITT BESTE: På hel volley traff Magne Hoseth perfekt da Rune Almenning Jarstein slurvet med klareringen. Ifølge World Soccer var målet det nest vakreste i verden i august måned. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

 • HER kan du se målet World Soccer mener var det nest vakreste i verden i august.

REYKJAVIK (Dagbladet.no): August ble minneverdig for Magne Hoseth.

Molde-eleganten innledet måneden med å score tre ganger på åtte minutter mot Start, fulgte opp med en scoring verdt inngangspengene alene da Rosenborg ble ydmyket med 5-0, før han leverte en bunnsolid landskamp mot Skottland.

Hoseths prestasjoner er blitt lagt merke til også utenfor landegrensene. Det anerkjente fotballmagasinet World Soccer har en fast spalte hvor de kårer månedens flotteste scoringer på verdensbasis — der Hoseths drømmetreff mot RBK tildeles andreplassen.

"En susende volley med venstrebeinet ut av ingenting, der Rosenborg-keeperen var sjanseløs", heter det i begrunnelsen.

Greier ikke å gjenta treffet

Hoseth selv lyser opp da Dagbladet opplyser om andreplassen.

- Men hvem tok førsteplassen? spør han — og føler seg nesten snytt da Dagbladet opplyser om at vinnermålet var et skudd fra midtbanen der keeper sto litt langt ute.

Claudio Lopez fra Kansas City Wizards kopierte nemlig David Beckhams mål mot Wimbledon i 1996 — ironisk nok mot nettopp Los Angeles Galaxy.

- Jeg er sikker på at det jeg gjorde var en bedre prestasjon. Hvis ballen nærmest lå død da han scoret fra midtbanen er det ikke i nærheten. Om jeg hadde prøvd 1000 ganger til på det jeg gjorde mot Rosenborg, ville jeg ikke greid det igjen. Det er utrolig vanskelig å utføre, sier Hoseth

Hoseths 3-0-mål kom da Rune Almenning Jarstein sleivet litt med et utspark. Ballen dalte mot Magne Hoseth, som sto nærmere 40 meter fra mål og forsøkte lykken på hel volley. Resten var ren nytelse — og landslagskeeperen ble hjelpeløs tilskuer til årets kanskje mest perfekte treff i norsk fotball.

- Jeg var i ubalanse, og det var skru i ballen. Det er nok det mest spektakulære og vanskeligste målet jeg har scoret.

- Hvor mye var flaks, og hvor mye var dyktighet?

- Det var 95 prosent flaks. Men det er fantastisk morsomt å komme med på en slik kåring, sier Hoseth med et smil.

Cristian Bolanos supermål mot Tromsø ble for øvrig rangert som det tredje beste målet i juninummeret av samme magasin — foran Cristiano Ronaldos kanon mot Porto.

- Fortsatt i form

Om Hoseth fortsatt smiler når Drillo røper hvilke 11 som får starte mot Island på lørdag er ikke like sikkert. I dag sa landslagssjefen at det generelt er vanskelig å vrake spillere som har prestert godt på landslaget — men la til at Hoseth har spilt et par dårlige kamper for Molde den siste tida.

Selv føler 28-åringen at han tidvis også har vært meget god etter Skottland-kampen.

- Jeg spilte en stor 1. omgang mot Aalesund, der jeg styrte det meste. Mot VIF ble hele laget slitne. Jeg har ikke vært topp, men jeg har vært OK. Og jeg er fortsatt i veldig god form, understreker han.

- Har Drillo antydet om du starter eller ikke?

- Jeg får ikke vite det i dag. Jeg skal gjøre mitt beste på hver trening. Holder det, så holder det. Hvis ikke skal jeg støtte dem som starter etter beste evne. Jeg synes uansett det er riktig om formspillere spiller for landslaget, sier Hoseth.

FEIRET VILT: - Om jeg hadde prøvd 1000 ganger til på det jeg gjorde mot Rosenborg, ville jeg ikke greid det igjen, sier Hoseth til Dagbladet.
FEIRET VILT: - Om jeg hadde prøvd 1000 ganger til på det jeg gjorde mot Rosenborg, ville jeg ikke greid det igjen, sier Hoseth til Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling