Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoseths mentale triumf

Etter eget ønske har Magne Hoseth denne våren begynt med mental trening. Sjøl mener han at dette har hjulpet ham til et lavere spenningsnivå og høyere sjøltillit.

MOLDE (Dagbladet): Gårsdagen tilhørte Magne Hoseth. Han gjorde som han ville i 90 minutter og scoret tre mål. Ballen var hans fra fløyta gikk.

- Min beste kamp i Tippeligaen. Men kampen min mot CSKA i 2. kvalikrunde til Champions League i 1999 var bedre, sier Hoseth som scoret to mål og la en målgivende mot russerne i 1998.

I går var det Lillestrøms rutinerte forsvarsrekke som ble latterliggjort. Med tre scoringer hadde Hoseth avgjort kampen etter 33 minutter. Resten av tida spilte Hoseth med et smil - og sendte gavmilde tanker til Moldes fysiske trener Even Hollingen, som foruten å hjelpe ham til stålkondis og bedre akselerasjon, har brukt mye tid på å heve Hoseth mentalt etter den mye omtalte lungekollapsen som nær kostet Hoseth livet tidligere i vinter.

- Vi startet med mental trening da jeg kom tilbake i trening for et par måneder siden. Dette har hjulpet meg mye, sier Hoseth til Dagbladet.

Mer moden

Sjøl klarer han ikke helt å forklare hva Hollingen har tilført ham. Han vet bare at det har vært viktig.

- Jeg er ikke så stressa. Har blitt flinkere til å holde fokus, sier Hoseth som tidligere sleit så mye med prestasjonsangst at han fikk mageverk og måtte stå over kamper.

Hollingen har hovedfag fra Idrettshøyskolen og har jobbet mye med idrettspsykologi opp gjennom åra. Han har også skrevet bøker om temaet. I Molde er han først og fremst fysisk trener, men han stilte opp da Hoseth kom og spurte om hjelp til mental trening.

- Med Magne har jeg jobbet med to former for spenningsregulering. Det ene går på avspenning og det andre går på tanketeknikker. Dessuten har vi jobbet med kamprutinene hans, sier Hollingen som finner det vanskelig å konkretisere hvordan de to jobber sammen.

- Men om han fokuserer riktig, så får han de følelsene og den konsentrasjonen han ønsker å ha, sier Hollingen som har sett Hoseth forandre seg.

Det så definitivt slik ut i går. Hoseth ble som kjent vraket i serieåpningen mot Odd sist helg, og innrømmer at han la press på seg sjøl gjennom medieuttalelser om at han burde spilt fra start.

- Kanskje det hjelper å være PR-kåt og bygge opp meg sjøl, sier han med et smil.

I går scoret han først 1-0 etter perfekt samarbeid med spissmakker Bernt Hulsker. Så raidet han LSK-forsvaret, ble felt av Frode Kippe og satte straffesparket inn sjøl. Noen minutter seinere spilte han fri Hulsker som ble felt av Kippe innenfor 16-meteren. Straffesparket satte Hoseth inn på nytt. Etter pause briljerte han med de lekreste detaljer og avsluttet med å legge målgivende til Daniel Berg Hestad.

- Dette var en personlig revansje for meg etter problemene i vinter. Jeg er spesielt fornøyd med at ballen satt så godt i beina, sier Hoseth.

Han tviler likevel på at innsatsen holder til plass i landslagstroppen mot Irland 30. april.

- Jeg må prestere mer enn dette. Landslaget er et mål, men jeg forventer ikke å bli tatt ut bare på grunn av denne kampen, sier han.

Tenker på Rösler

Hoseth er en spiller som er utsatt for kritikk på dårlige dager. Han vet det sjøl, og derfor smaker det så godt når han virkelig får det til. Han har scoret ekte hattrick en gang tidligere. Mot Vålerenga i 5- 1-seieren i 2000. Han gliser når han hører at gårsdagens innsats belønnes med en nier på Dagbladet-børsen.

- He-he. Glimrende. Jeg foreslo faktisk for ei annen avis at jeg burde få ni, sier Hoseth som feiret seieren og kjempekampen med en rolig kveld sammen med kjæresten Kristin Folkestad.

Midt i sin egen glede sender han også noen tanker til spisskollega Uwe Rösler på Lillestrøm.

- Det er trist. Håper det går bra med ham, sier Hoseth.

BRILJANT: Magne Hoseth var glitrende for Molde mot Lillestrøm i går. Her blir han omfavnet av lagkamerater etter en av sine tre scoringer. - Min beste kamp i Tippeligaen, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media