Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Høsflot Klæbo fikk gullmedaljen onsdag

Høsflot Klæbo slet med å sove etter gullet

Onsdag fikk Johannes Høsflot Klæbo det synlige beviset på at han er olympisk mester. Det ble en stor opplevelse for den 21-årige langrennskometen.

FIKK GULLET: Onsdag mottok Johannes Høsflot Klæbo gullmedaljen etter sprintseieren. Foto: NTB/Scanpix
FIKK GULLET: Onsdag mottok Johannes Høsflot Klæbo gullmedaljen etter sprintseieren. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klæbo forsøkte å holde maska på toppen av premiepodiet i OL-byen Pyeongchang, men ble blank i øynene og måtte trekke noen dype pust etter å ha fått medaljen rundt halsen.

Flankert av Federico Pellegrino og Alexander Bolsjunov, som han parkerte på tirsdagens OL-sprint, kunne han stolt høre den norske nasjonalsangen runge ut over «Medal plaza».

- Dette er stort. Man har bare sett det på TV og drømt om det. Det å få stå der med nasjonalsangen, det betyr mye. Det er dette man har jobbet for. Det betyr alt, sa Klæbo da han møtte pressen med den glinsende gullmedaljen hengende foran brystkassa.

Mistet halfpipefinalen

Trønderen slet med søvnen før sprintløpet, men trodde han skulle få sove godt da OL-gullet endelig var sikret. Slik ble det ikke.

- Jeg trodde jeg skulle få sove veldig bra, men jeg sov dårlig, det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg satte meg på sykkelen i natt og prøvde å bli trøtt, men det var ikke lett. Så jeg måtte vekkes i dag tidlig.

Dermed måtte han skrote planen om å se snowboardherrenes halfpipefinale, der veteranen og favoritten Shaun White gikk til topps.

- Det var planen å se den øvelsen. Men det viste seg da jeg våknet i morges at guttene hadde dratt. Vi får se om vi kan finne på noe i morgen i stedet. Jeg har i hvert fall fått slappe av i dag, sa han.

Det største

Oppladningen til medaljeseremonien tok han over sjakkbrettet i innbitt konkurranse med lagkameraten Emil Iversen. Det viste seg at det var en fordel å være olympisk mester.

- Ja. Jeg tapte i går og vant i dag. Da er jeg strålende fornøyd, gliste Klæbo.

Strålende fornøyd var han også med å bli olympisk mester som 21-åring, i løpet «alle» har forventet at han skulle vinne.

– Det er i hvert fall det største jeg har gjort i karrieren min. Og det er denne seieren jeg har jobbet mest for. Det skal jeg ta med meg videre. Det er noe spesielt med første OL-gull, sa Klæbo til NTB.

Stafett neste

Etter medaljeseremonien varslet han at han skulle rett hjem til utøverlandsbyen, spise en god middag og forsøke å sove.

Sitt eget gulløp har han fortsatt ikke fått sett.

- Nei, det har gått såpass i ett i dag. Når jeg spiller sjakk mot Iversen, er det dét som er fokuset.

En svensk journalist lurte på om han kunne fortsette med den dårlige søvnen slik at Sverige har en sjanse mot Klæbo & co. på søndagens stafett.

- Jeg skal nok klare å få den søvnen jeg trenger fram mot stafetten. Så får vi heller ta igjen den tapte søvnen etter OL, smilte den norske gullgutten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!