Hosp vant da Pärson falt

Unge norske debutanter.

Endelig lyktes Østerrike i alpin-VM i Åre. Nicole Hosp sikret østerrikernes første gull med storslalåmseieren tirsdag, mens svenskenes gullhåp Anja Pärson kjørte ut.

Anja Pärson har sørget for VM-feber på hjemmebane og jaktet sin fjerde strake gullmedalje i mesterskapet. Pärson lå på en litt skuffende sjuendeplass etter 1. omgang, og måtte gi alt for å ta en ny medalje. Etter å ha ledet ved første mellomtid, kom hun på innerski og falt.

- Man må risikere noe, men dette var irriterende, for det kjentes bra ut på toppen, sa Pärson til NRK.

Ny yndling

Da Pärson sviktet, fikk imidlertid svenskene en ny medaljeyndling. Lagvenninnen Maria Pietilä-Holmner (20) tok en overraskende sølvmedalje etter å ha ligget på sjetteplass etter 1. omgang.

- Det føles helt utrolig. Det kjentes ikke ut som noe «superduperkjøring», men det var full gass hele veien, sa sølvjenta til SVT.

Hosp kjørte seg opp fra delt fjerdeplass. Amerikanske Julia Mancuso ledet etter 1. omgang, men mislyktes i finaleomgangen og endte på femteplass.

Østerrike hadde to sølv og tre bronse i mesterskapet før tirsdagens kveldsrenn.

ENDELIG, ØSTERRIKE! Alpintnasjonen har slitt med å sikre seg gull så langt i VM i Åre. I dag sørget Nicole Hosp for at det endelig løsnet. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX
ENDELIG, ØSTERRIKE! Alpintnasjonen har slitt med å sikre seg gull så langt i VM i Åre. I dag sørget Nicole Hosp for at det endelig løsnet. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

VM-debutanter

De norske søstrene Nina og Lene Løseth gjorde sin VM-debut.

Nina (17) har aldri kjørt et verdenscuprenn i storslalåm, men leverte en mer enn godkjent innsats med 30.-plass tirsdag, slått med 4,62 sekunder av Hosp. Lene (20) endte på 38.-plass, 7,05 bak vinneren i mål.

(NTB)