Høsten er gul

Og den er vakker. Bodø/Glimt vartet opp med tre kremscoringer og sin fjerde seier på rad.

Fotballhøsten begynner som kjent et en drøy måned før årstiden høst setter inn. Fotballhøsten har allerede rukket å bli fire kamper gammel, og laget som har kommet best i gang er Bodø/Glimt.

I dag kom den fjerde seieren på rad og nå begynner det å svine av god gammeldags glimtfotball på Aspmyra. I hovedrollene: en lynrask ving og en giftig spiss.

Lynvingen

Trond Olsen har rollen som lynving i den klassiske 4-3-3-formasjonen til Glimt, og den rollen fyller han meget godt. Trond Fredrik Ludvigsen har hatt berg- og dalbane-form hele sesongen, men i dag var han i hvert fall god. Både som puttespiss og i den mer beskjedne rollen som tilrettelegger, der han først gjorde seg bemerket.

Ludvigsen kom seg fri på høyre og inne i boksen stusset Stig Johansen ballen videre - helt opp i krysset. Nydelig utført av begge to. Dessverre for Glimt måtte Johansen ut med skade ikke lenge etterpå, noe som gjorde at et tafatt Stabæk ble mindre presset og kom mer med i kampen.

To vekk ...

Stabæks utlikningsmål like før pause var ikke mye dårligere. Martin Andresen slapp ballen til Veigar Pall Gunnarsson. To rundlurte Glimt-forsvarere seinere, kunne islendingen enkelt prikke ballen i mål.

Men det var Trond Olsen som skulle bli dagens mann. Etter timen fikk Olsen ballen ute på venstre. En flikk og en finte var nok til å komme seg fri, og innlegget traff Trond Fredrik Ludvigsen som banket ballen i mål på hel volley. Et festmål som varseler en fin gul høst i norsk fotball.

Lyst for Glimt

Og som et takk for målet-hilsen fra Ludvigsen. Fem minutter seinere serverte den hjemvendte Hertha Berlin-proffen ballen til Olsen, som enkelt kunne trille inn 3-1.

Dermed ser det lyst ut for Glimt med tanke på å overleve i Tippeligaen - i hvert fall med tanke på formen de har vist etter fotballpausen.

I FORM: Trond Fredrik Ludvigsen scoret ett og la opp til to mål i dagens kamp mot Stabæk.