Vålerenga har spilt ni kamper uten seier

Høstens dårligste fotballag

Det er ikke marginer og uflaks som gjør Vålerenga til høstens dårligste lag i Eliteserien. Det er nervene.

INGENTING NYTTER: Vålerengas Aron Dønnum var helt ok, en av de beste sammen med Mohamed Abu, men det hjalp ikke hjemmelaget mot Ranheim. Det ble bare 1-1. Nå har Vålerenga spilt ni kamper på rad uten seier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
INGENTING NYTTER: Vålerengas Aron Dønnum var helt ok, en av de beste sammen med Mohamed Abu, men det hjalp ikke hjemmelaget mot Ranheim. Det ble bare 1-1. Nå har Vålerenga spilt ni kamper på rad uten seier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Vålerenga-Ranheim 1–1 (0–0)

VÅLERENGA ER BLITT så redde for å tape fotballkamper at de ikke klarer å vinne dem. Selv Ranheim, som de slo 5–1 borte, klarer de ikke å håndtere på Intility Arena.

DERFOR ER VÅLERENGA høstens svakeste lag i Eliteserien. Før Ranheim hadde de ett poeng på de fem siste kampene. Nå har de to. Og Ranheim, som synes å ha kurs mot OBOS-ligaen, er det nest dårligste.

De kom til Oslo med to poeng på dem fem siste.

Nå har de tre.

I UTGANGSPUNKTET VAR det ingen bønn for Ronny Deila og Vålerenga denne søndagskvelden. De måtte vinne. Ikke nødvendigvis fordi tabellsituasjonen var avhengig av det, i fotballens summariske regnestykke lever Vålerenga godt med det ene poenget.

Men fordi fotball også handler om selvrespekt.

VÅLERENGAS DEFINERTE MÅL og ambisjoner handler nemlig ikke om å redde seg ut av enda en nedrykksstrid gjennom å holde avstanden til Ranheim etter 23 spilte seriekamper. Før Ranheim - etter åtte kamper uten seier, fem tap og tre uavgjort - var dette en kamp som handlet om å ro hjem det som er blitt enda en ødelagt sesong uten altfor mye skade. Og etter 85 minutter, da det kunne stått 3–0 og burde stått 2-0, så det ut som at dette var kvelden da i hvert fall et resultat kunne bankes i bordet som et visst vendepunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer