<strong>INGENTING NYTTER:</strong> Vålerengas Aron Dønnum var helt ok, en av de beste sammen med Mohamed Abu, men det hjalp ikke hjemmelaget mot Ranheim. Det ble bare 1-1. Nå har Vålerenga spilt ni kamper på rad uten seier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
INGENTING NYTTER: Vålerengas Aron Dønnum var helt ok, en av de beste sammen med Mohamed Abu, men det hjalp ikke hjemmelaget mot Ranheim. Det ble bare 1-1. Nå har Vålerenga spilt ni kamper på rad uten seier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga har spilt ni kamper uten seier

Høstens dårligste fotballag

Det er ikke marginer og uflaks som gjør Vålerenga til høstens dårligste lag i Eliteserien. Det er nervene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Vålerenga-Ranheim 1–1 (0–0)

VÅLERENGA ER BLITT så redde for å tape fotballkamper at de ikke klarer å vinne dem. Selv Ranheim, som de slo 5–1 borte, klarer de ikke å håndtere på Intility Arena.

DERFOR ER VÅLERENGA høstens svakeste lag i Eliteserien. Før Ranheim hadde de ett poeng på de fem siste kampene. Nå har de to. Og Ranheim, som synes å ha kurs mot OBOS-ligaen, er det nest dårligste.

De kom til Oslo med to poeng på dem fem siste.

Nå har de tre.

I UTGANGSPUNKTET VAR det ingen bønn for Ronny Deila og Vålerenga denne søndagskvelden. De måtte vinne. Ikke nødvendigvis fordi tabellsituasjonen var avhengig av det, i fotballens summariske regnestykke lever Vålerenga godt med det ene poenget.

Men fordi fotball også handler om selvrespekt.

VÅLERENGAS DEFINERTE MÅL og ambisjoner handler nemlig ikke om å redde seg ut av enda en nedrykksstrid gjennom å holde avstanden til Ranheim etter 23 spilte seriekamper. Før Ranheim - etter åtte kamper uten seier, fem tap og tre uavgjort - var dette en kamp som handlet om å ro hjem det som er blitt enda en ødelagt sesong uten altfor mye skade. Og etter 85 minutter, da det kunne stått 3–0 og burde stått 2-0, så det ut som at dette var kvelden da i hvert fall et resultat kunne bankes i bordet som et visst vendepunkt.

Så utliknet Ranheim.

Slik ble åtte kamper uten seier til ni.

Eller om mulig enda mer brutalt og stygt:

Slik ble tre poeng av de 24 siste Vålerenga har spilt om, til fire av 27.

ENDA EN NEDRYKKSSTRID ville ikke vært til å leve med for en trener som før sesongen lovet topp fire. Ronny Deila slipper det. Første halvdel av sesongen ga Vålerenga mye å flyte på. Det er det de gjør akkurat nå. Så vidt. Og fordi halve ligaen sliter like mye som dem balanserer Vålerengas fiasko 2019 et sted midt på tabellen.

Tre poeng mot Ranheim ville gjort at Ronny Deila og Vålerenga kunne begynt å se oppover tabellen.

Det ene de fikk, for ikke å snakke om måten de tapte to på, gjør at Oslo-laget vil fortsette å se på skoa sine.

MED SJU SERIERUNDER og 21 poeng igjen å spille om står Vålerenga tilbake med følgende motstandere:

  • Odd-Vålerenga
  • Vålerenga-Stabæk
  • Lillestrøm-Vålerenga
  • Vålerenga-Brann
  • Tromsø-Vålerenga
  • Vålerenga-Molde
  • Mjøndalen-Vålerenga

DEN NESTE KAMPEN kunne ikke vært vanskeligere. Odd i Skien er det siste laget du ønsker deg der Vålerenga er nå. For Odd er ikke bare ubeseiret hjemme denne sesongen, de er Eliteseriens beste hjemmelag med 32 av 36 poeng på Skagerak Arena - 10 seirer og to uavgjort.

Dit skal Vålerenga med borteformen 2-3-6 som har gitt fattige ni poeng på 11 kamper.

Det er bare en tintg å si om det, huttemegtu.

RONNY DEILA SKAL ha for at han klarer å beholde positiviteten. Jeg kjenner mange trenere som hadde kastet vannflasker og snudd ryggen til den fotballen Vålerenga leverte de første 45 minuttene denne kvelden. Ronny Deila var så positiv bare han klarer å være, og klappet i hendene hver gang Vålerenga passerte målstreken. Men himmel og hav mann - bak maska må fotballsjela hans ha vrengt seg i faglig fortvilelse.

Da Ranheim utliknet til 1-1 fem minutter før slutt, etter en omgang som må defineres som positiv der Vålerenga er nå, tror jeg kan kastet opp inni seg.

VÅLERENGA ER I ingenmannsland på tabellen. På tribunene på Intility Arena er det nesten ingen. 5036 billetter var solgt/gitt bort til denne kampen. Et par tusen av dem var hjemme. Hvilket er et nytt bunnpunkt for Vålerenga i en sesong som ikke kan reddes.

Det var ikke sånn det skulle bli i år.

Men sånn er det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer