Høster kritikk

De internasjonale avisene og nettstedene er ikke samstemte i sin dom av det Martin Ødegaard (23) leverte mot Manchester United.

I DUELL: Arsenal-kaptein Martin Ødegaard og Manchester Uniteds Scott McTominay. Foto: Oli SCARFF / AFP /NTB
I DUELL: Arsenal-kaptein Martin Ødegaard og Manchester Uniteds Scott McTominay. Foto: Oli SCARFF / AFP /NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Arsenal 3-1

Martin Ødegaard og hans Arsenal fikk det ikke helt til å stemme da Arsenal tapte 3-1 for Manchester United i Premier League søndag.

Avisa Daily Mail er strengest med nordmannen og mener han var blant kampens svakeste spillere - og gir ham børskarakteren 5 av 10. Ingen av de 21 andre spillerne som startet kampen på «Drømmenes Teater» har fått en lavere karakter.

- Han fikk ikke til noe særlig i angrep og Arsenal slet med å bryte ned Manchester United, skriver tabloidavisa, som i tillegg til Ødegaard har gitt 5 av 10 poeng til Albert Sambi Lokonga, Gabriel Magalhaes og Ben White.

Nettstedet Football London gir Ødegaard 6 av 10 poeng. Det samme gjør 90 Min.

- Dette var ikke nordmannens beste kamp. Pasningene hans kom ikke alltid fram, og dødballene hans var svake, men han var delaktig i Bukayo Saka sin scoring, melder førstnevnte.

90 Min mener minner om at Ødegaard bommet på en kjempesjanse, men fikk sin revansj da han spilte gjennom Gabriel Jesus, før ballen endte opp hos nevnte Saka som enkelt kunne sette inn utlikningen.

I det 74. minutt ble Ødegaard byttet ut til fordel for Emile Smith Rowe på stillingen 2-1 til Manchester United.

BYTTES UT: Arsenal-manager Mikel Arteta tar av Martin Ødegaard og erstatter ham med Emile Smith Rowe. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB
BYTTES UT: Arsenal-manager Mikel Arteta tar av Martin Ødegaard og erstatter ham med Emile Smith Rowe. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB Vis mer

Evening Standard mener på sin side at Ødegaard var blant Arsenal beste spillere. Avisa mener 22-åringens prestasjoner fortjener 7 av 10 poeng.

- Arsenal var uheldige som tapte. Ødegaard hadde flere gode involveringer og pasninger, skriver Evening Standard.

En 7-er får Ødegaard også fra NBC Sports, som hevder den tidligere Strømsgodset- og Real Madrid-spilleren, med sine fire nøkkelpasninger, var en «maestro».

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard var i det lekne hjørnet på trening før Serbia - Norge i Beograd Vis mer

Torsdag kveld venter Zürich for Arsenal i Europa League. De to lagene er for øvrig i samme gruppe som Bodø/Glimt og PSV, mens Manchester United får besøk av spanske Real Sociedad.

I neste Premier League-runde spiller Arsenal hjemmekamp mot Everton. Manchester United skal møte Crystal Palace på Selhurst Park.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer