- Hoster som en tulling

Thor Hushovd hviler seg frisk i dag.

(Dagbladet.no): Thor Hushovd leder kampen om den grønne sprinttrøya i Tour de France. Dagens hviledag er kjærkommen, grimstadguttens luftveisproblemer plager ham fortsatt.

- Den er fryktelig irriterende og jeg hoster som en tulling, men jeg kan ikke gjøre annet enn å gå på pencillin, sier Hushovd til Agderposten.

Hushovd har 14 poeng på Stuart O\'Grady i kampen om den grønne trøya. Dersom forkjølelsen slipper taket står han bedre rustet til å forsvare posisjonen fram til målgang søndag.

- Det skal bli utrolig godt med en hviledag, for nå er jeg sliten. Det er en meget etterlengtet fridag og det letter litt i brystet også, nå som jeg kan holde meg litt i ro, sier Hushovd til avisa.

Nordmannen mener likevel at han er i god form, føler seg sterk, og at han er en bedre spurter enn O\'Grady.

- Går alt som planlagt, og jeg unngår uhell, så skal det gå, sa Hushovd til Dagbladet før helga.

BEHOLDT TRØYENE: Thor Hushovd (t.v) kom seg helskinnet gjennom den tøffe etappen i går. Her før start sammen med sammenlagtleder Lance Armstron og klatreleder Michael Rasmussen. I dag hviler Tour-rytterne. Foto: SCANPIX
BEHOLDT TRØYENE: Thor Hushovd (t.v) kom seg helskinnet gjennom den tøffe etappen i går. Her før start sammen med sammenlagtleder Lance Armstron og klatreleder Michael Rasmussen. I dag hviler Tour-rytterne. Foto: SCANPIX Vis mer