Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høstjakt på 40 nye spillere

Det har vært en sjeldent vakker høst for Vålerenga og Kjetil Rekdal. Han har ei sjeldent vakker liste over mulige spillerforsterkninger også.

VALLE (Dagbladet): For Kjetil Rekdal blir seriemesterskapet en eventuell bonus på en allerede strålende sesong. Men Vålerenga-treneren mener at gull eller sølv spiller liten rolle for planleggingen av neste sesong. Han er allerede godt inne i høstjakta.

-  På lista vår står det nå rundt 40 spillere, sier Rekdal.

Ikke slik at Vålerenga skal ha 40 nye spillere. Dette er spillere som er tilgjengelig og som Vålerenga har valgt å se nøyere på.

-  Totalt skal vi ha tre- fire nye spillere. Seinest denne uka fikk jeg tekstmelding fra en agent som hadde en spiller i Tippeligaen som ønsket å skifte klubb, sier Rekdal.

Bestemmer sjøl

-  Er det bare seriøse henvendelser?

-  Nei, vi blir tilbydd mye rart også, men de 40 navnene er spillere vi vurderer.

Rekdal mener at Vålerenga nå har kommet i posisjon til å være kresne, særdeles kresne.

-  Før var det bare Oslo som by som var innbydende for spillere. Nå er klubben i seg sjøl attraktiv. Vi oppnår resultat og produserer landslagsspillere, sier Rekdal.

Som sjøl går grundig inn i materien:

Har det siste ordet

-  Før vi går for en spiller, skal jeg snakke med vedkommende sjøl. Jeg vil se om spilleren virkelig ønsker å komme hit, og ikke bare snakker med oss for at vi skal konkurrere med andre klubber. Og det er jeg som har det aller siste ordet.

Rekdal håper å få det siste ordet i kveld også. Årets fotballsesong når sitt klimaks fra 18.00 til 19.45 (pluss overtid). Rekdal har gjort sitt. Det er snart fire år siden han tok over nedrykkslaget Vålerenga etter Tom Nordlie. Han rykket opp på direkten, reddet laget fra nedrykk igjen i fjor - og kan i kveld nå målet om å bli best.

-  Det har i grunnen gått fortere enn jeg hadde trodd, sier Rekdal.

Unike i Norge?

Uten å lykkes prøver Rekdal å skjule at suksessen er særdeles tilfredsstillende.

-  Det er litt merkelig at Vålerenga er blitt beskyldt for å være stereotype, feige og kjedelige. Vi er faktisk er det eneste laget som lykkes ved å prøve å spille på egne premisser der andre lag ikke er over midtstreken. Trenere, fotballeksperter og media har kritisert oss, sier Rekdal.

Han mener at Vålerenga har utviklet noe unikt i Norge.

-  Vi må respektere at andre klubber har forskjellig syn på hvordan fotball skal spilles, men vi har bestemt oss for vår vei, og den er det ingen andre norske lag som følger. Nå er vi iferd med å lykkes.

-  Hva er spesielt med Vålerenga?

-  Vi har bestemt oss for at vi skal prøve å føre kamper sjøl. Vi skal ikke bare fokusere på kontringer og dødballer, slik andre gjør. Enkeltspillerne skal ha frihet til å ta egne valg. Vi skal være oftere på motstanderens banehalvdel enn vår egen og gjøre individuelle valg istedenfor systemvalg. Jo oftere vi klarer å bli et lag som agerer istedenfor å reagere på motstanderne, jo større kontroll har vi.

-  Psykologisk spill

Rekdal har statistikken på rams:

-  Det krever ganske sterke egenskaper for å slå oss. Vi har bare tapt fire kamper i år. Det er minst av alle. Vi har også sluppet inn minst mål av alle. Vi er det beste bortelaget i serien, og vi kan bli det beste hjemmelaget, sier han.

I kveld handler det mest om å jobbe som vanlig. Rekdal tror at Vålerenga vil mestre den svært spesielle situasjonen.

-  Det blir et psykologisk spill. Hvem scorer det første målet? Hva gjør det andre laget da? Vi har planer for dette, og vet hva vi skal gjøre - om det blir nødvendig, sier Kjetil Rekdal.

<B>GULLPLANER KLARE: </B> VIF-trener Kjetil Rekdal koste seg i høstsola i Oslo dagen før Stabæk-kampen. Han vet hva som skal til for å ta hjem seriemesterskapet. - Hvem scorer det første målet? Hva gjør det andre laget da? Vi har planer for dette, og vet hva vi skal gjøre - om det blir nødvendig, sier Rekdaltil Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media