Sjakk-VM i New York

«Houdini-Magnus» berget remis etter tidsnødsdrama - anker dommen fra forrige parti

Ny Carlsen-tabbe holdt på å ødelegge alt i maraton-parti. Etter partiet røper Carlsen at han anker straffen etter å ha droppet pressekonferansen sist. 

SJAKK: Etter en rask åpning brukte Carlsen lang tid på flere enkle trekk. 25-åringen prøvde seg med noen offensive manøvre, men kom selv i akutt tidsnød inn mot første tidskontroll. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karjakin - Carlsen 1/2 - 1/2

NEW YORK (Dagbladet): Magnus Carlsen lå dårlig an før onsdagens parti i sjakk-VM i New York. Etter sju remiser på rad tapte han på sjokkerende vis det åttende partiet mandag mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin. Etterpå stormet Carlsen rasende ut fra pressekonferansen, og stillingen var 4,5 poeng til Karjakin mot den regjerende verdensmesterens 3,5 poeng.

Dermed hadde Carlsen et voldsomt press på seg i det niende partiet for å slå tilbake etter flere tabber tidligere i VM. Samtidig måtte han spille med svarte brikker og hadde dermed en ulempe.

Magnus møtte på pressekonferanse

På hengende håret klarte Carlsen en remis i det niende partiet, som ble et maraton. Det skjedde også på dagen to år etter at han vant VM i Sotsji i 2014. Dermed leder Karjakin fortsatt med ett poeng.

I etterkant av kampen måtte både Carlsen og Karjakin til dopingkontroll og begge - også Carlsen - møtte til pressekonferanse. En Magnus Carlsen i langt bedre humør enn sist smilte og bidro velvillig med innspill under rivalens taktiske analyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer