Houllier beklaget

Etter kampen beklaget Lyon-manager Gerard Houllier sine egne spilleres oppførsel etter det omdiskuterte vinnermålet.

LYON (Dagbladet): -  Han kom bort til meg og sa beklager, forteller Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Rosenborg-spillerne var i harnisk etter at Lyon-innbytter Fred laget 2-1 tre minutter på overtid i går kveld.

Grunnen: Etter 92 minutter får Daniel Braaten seg en smell og blir liggende nede i midtsirkelen. RBK-spillerne stopper halvveis opp. Stopper Bjørn Tore Kvarme spiller ballen til høyreback Christer Basma som slår ballen ut mot sidelinja. Men istedet for å la ballen gå utover sidelinja og få stopp i spillet slik at Braaten får behandling, så snapper Lyon-stjerna Sylvain Wiltord ballen. Han spiller den til Hatem Ben Arfa som legger opp til Freds vinnermål.

-  Dette er fransk arroganse på sitt verste. Jeg hadde ikke trodd dette om Wiltord som tross alt har spilt i England, sier en frustrert Høgmo.

Han så sine spillere komme i klammeri med Wiltord og de andre Lyon-spillerne da dommeren blåste av.

-  Det nyttet ikke å snakke med Wiltord etter kampen. Han sto bare og danset og ga oss hysjtegnet. Så utrolig arrogant, sier Basma til Dagbladet .

-  De kan bare nappe ned skiltene med fairplay, sier Basma.

Houllier var ikke fullt så bombastisk på pressekonferansen som han var overfor Høgmo.

 SINTE: Rosenborg-spillerne kranglet kraftig med Lyon etter at kampen var ferdig. Her er det Frode Johnsen, Storflor, Eguren og Dorsin som er mest aktiv. Foto: Tom E. Østhuus
SINTE: Rosenborg-spillerne kranglet kraftig med Lyon etter at kampen var ferdig. Her er det Frode Johnsen, Storflor, Eguren og Dorsin som er mest aktiv. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Vi hadde også vært sure hadde det hendt oss. Men vi må ikke la den hendelsen overskygge kampen. Vi skapte mest sjanser, og hadde vi avgjort dette før, så hadde ingen snakket om det målet etterpå, sa Houllier.

Og Sylvain Wiltord? Hans eneste melding til norsk presse var:

-  Ciao!