Houllier bekreftet som Carews nye sjef

- Stolt over å bli manager i en slik stor og historisk klubb, sier franskmannen om Villa-jobben.

GJENFORENES: John Carew hadde Gerard Houllier som manager i Lyon, og ønsket franskmannen velkommen til Aston Villa denne uka. Nå er det klart at det er sånn det blir.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO
GJENFORENES: John Carew hadde Gerard Houllier som manager i Lyon, og ønsket franskmannen velkommen til Aston Villa denne uka. Nå er det klart at det er sånn det blir.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANOVis mer

||| Franskmannen Gérard Houllier ble onsdag utnevnt som ny manager for Aston Villa.

Det franske fotballforbundet (FFF) ville ikke stille seg i veien for Gérard Houllier. Da var det siste hinderet fjernet, og Aston Villa kunne bekrefte det som har vært en dårlig skjult hemmelig de siste dagene.

- Det stemmer. Vi lar ham gå til Aston Villa. Han har vært en av mine beste venner i flere år og er en mann jeg ser opp til, sier FFFs leder, Fernand Duchaussoy.

Houllier trente Liverpool fra 1998 til 2004. I 2001 tok Liverpool seirer i både ligacupen, FA-cupen, og UEFA-cupen. Han ga seg som trener for det franske mesterlaget Lyon i 2007. Siden har han jobbet som treneransvarlig i FFF.

Aston Villa har vært uten manager siden Martin ONeill ga seg 9. august. Nå blir det fransk styring på John Carew og lagkameratene.

Det skal være snakk om en toårskontrakt uten at Aston Villa har bekreftet akkurat den biten.

- Jeg er veldig glad og stolt over å bli manager i en slik stor og historisk klubb. Det var en vanskelig beslutning å forlate det franske forbundet, men jeg kunne ikke takke nei til en klubb jeg alltid har sett opp til, sa Houllier.

63-åringen starter i stillingen med umiddelbar virkning.

(NTB)