Houllier refser engelsk drikkekultur

Liverpool-manager Gerard Houllier mener mange engelske spillere drikker seg fra en stor fotballframtid.

I løpet av drøy ett og et halvt år har franskmannen heist Liverpool opp til tetsjiktet i Premier League. Men han forundres stadig av holdningene til engelske fotballproffer.

- Problemet her er at spillerne tror de kan drikke. Kanskje kunne de før, men spillet krever så mye mer nå. Ikke bare fysisk, men også mentalt fordi vi legger mer vekt på taktikk, sier Houllier til The Telegraph i dag.

Øltørste veteraner

Ifølge Houllier mister spillere både fart og fotballintelligens hvis de tyller i seg alkohol titt og ofte. Og han liker ikke at unge spillere tar etter de øltørste veteranene.

- Det sjokkerer meg å se unge spillere som kommer inn på A-lagene, etter å ha tatt vare på seg selv. Men plutselig finner de ut at de er menn og må vise det ved å drikke. I et hvert annet land blir unge spillere bare mer seriøse. De gjør alt for å forbedre seg og holde plassen på laget, sier han.

Houllier sammenlikner fotballspillkroppen med en Formel 1-bil.

- Drikking er like dumt som å tanke diesel på racerbilen, sier han.

Fulle hver uke

Liverpool-sjefen tror også at den engelske drikkekulturen forklarer hvorfor stadig fler utlendinger griper sjansen i Premier League. Unge engelskemenn har bare seg selv å takke.

- Hvis du går på fylla hver uke, klarer du ikke å skyve ut utenlandske spillere som ikke drikker. Den engelske fotballframtida er i spillernes egne hender, sier han.

Beckham og Ferdinand

For det mangler ikke på talenter, mener den tidligere PSG-treneren. Han trekker fra en rekke navn på spillere som kan bli verdensstjerner - hvis de bare vil.

- Joe Cole, Stephen Gerrard, Francis Jeffers, Jon Woodgate, Rio Ferdinand, Frank Lampard og David Beckham er alle enestående. Men vil alle nå potensialet sitt når det betyr at de må ofre 10 år? spør Houllier.

PÅ SIDELINJA: Liverpool-sjef Gerard Houllier tar misliker fotballspilleres omgang med alkohol.