KVELDEN I ISTANBUL: Steven Gerard og Rafael Benitez løftet Champions League-finalen i 2005. Foto: AP/Alastair Grant
KVELDEN I ISTANBUL: Steven Gerard og Rafael Benitez løftet Champions League-finalen i 2005. Foto: AP/Alastair GrantVis mer

Houllier til angrep på sparket Liverpool-sjef

Mener Benitez vant med hans lag.

||| (Dagbladet): I juni var det slutt for Rafa Benitez på Anfield. Spanieren er nå sjef i italienske Inter, mens Roy Hodgson styrer Liverpool.

Nå vil Gerard Houllier, mannen Benitez etterfulgte som Liverpool-manager, ha et ord med i laget rundt Benitez' ettermæle.

Franskmannen som sluttet i 2004 antyder kraftig at det er han selv som skal ha æren for at Liverpool vant Champions League i Istanbul i 2005, i Benitez' første sesong.

- Tolv av de 14 i Istanbul var spillere jeg signerte eller utviklet, sier Houllier til lokalavisa Liverpool Echo.

- Jeg etterlot Liverpool med et lag og i Champions League. Men når du ender på 7. plass med Torres og Gerrard...

I intervjuet sier den tidligere franske landslagssjefen at noen av spillere sa «det er ditt lag» da han besøkte seierherrene i garderoben i Istanbul.

Houlliers besøk er omtalt i Jamie Carraghers selvbiografi. Liverpool-veteranen skriver der blant annet at John Arne Riise fikk strekk av gamlesjefen.

Nå er det Benitez som hugges løs på av 63-åringen, som skal være en god venn av nysjef Hodgson.

Houllier mener at det var han som gjorde livet lett for Benitez, da spanieren ankom Premier League. Houllier ramser opp fem punkter som skal bevise at klubben allerede var i meget god stand.

- Min påstand er at det var vi, Phil Thompson, Sammy Lee og støtteapparatet, som helt klart snudde dette rundt. Styreformannen sa til meg da jeg dro «du har fått klubben inn i det 21. århundre», sier Houllier.

Han påstår flere spillere som forble i klubben under Benitez visste dette godt.

- Etter at Rafa Benitez forsvant denne sommeren, fikk jeg en melding av en av spillerne. Han sa «sjef, han slo deg ikke», sier Houllier.

SNUDDE KLUBBEN RUNDT? Gerard Houllier vant en cuptrippel med Liverpool i 2001. Her viser han fram Uefacup-pokalen. Foto: REUTERS/Juergen Schwarz
SNUDDE KLUBBEN RUNDT? Gerard Houllier vant en cuptrippel med Liverpool i 2001. Her viser han fram Uefacup-pokalen. Foto: REUTERS/Juergen Schwarz Vis mer