Houllier vil overraske rasistene

Liverpools manager Gerard Houllier sier vil gå til overraskende mottrekk dersom de fargede spillerne hans blir utsatt for rasistisk hets fra tribunene i kveld.

Dagbladet.no følger Spartak Moskva-Liverpool direkte. OBS! Kampstart klokka 18.00.

- Jeg vet hva jeg er forberedt på å gjøre om det en dag går for langt, og det vil overraske folk, sier Gerard Houllier.

Liverpool-sjefen frykter at spillerne hans kan oppleve rasistiske tilrop også i kveldens bortekamp mot Spartak Moskva.

- Vi venter at det kan skje igjen her. Det beste svaret fra oss vil være å vinne kampen, og jeg vil i hvert fall ikke la det påvirke laguttaket mitt.

Flere tilfeller

Emile Heskey og Djimi Traore har opplevd rasistiske tilrop fra tribunene under bortekamper i Champions League tidligere i år. Heskey og Arsenals Ashley Cole opplevde det samme da England spilte borte mot Slovakia. Flere Arsenal-spillere ble utsatt for det samme i bortekampen mot PSV. Vålerengas landslagsspiller Pa-Modou Kah opplevde det mens han varmet opp under Norges bortekamp mot Romania.

Nå tar altså Gerard Houllier til orde for at noe må gjøres. Han vil ikke si offentlig hva overraskelsen hans består i, men ifølge The Sun er han klar til å ta med seg spillerne og forlate banen.

- Jeg er bekymret, ikke bare for mitt eget lag, men på et generelt grunnlag, fordi rasismen er på frammarsj igjen, sier Houllier.

- Utesteng klubbene!

Uefa la tidligere denne måneden fram en tipunktsplan for å bekjempe rasisme innen fotballen. Alle klubber oppfordres til å ta klart standpunkt mot rasisme og å straffe spillere som gjør seg skyldige i rasistisk hets.

- Dersom en klubb ble utestengt fra europacup et år, ville de andre kanskje innse at de må gjøre noenting. Vi må utrydde problemet nå, ellers vil det bli vankeligere og vanskeligere å stoppe det, sier Houllier.

  • Uefas tipunktsplan kan du laste ned fra organisasjonens nettsider i .pdf-format (krever Acrobat Reader).

    (Dagbladet.no)

HETSET: Emile Heskey har opplevd rasehets på bortebane i Champions League i år. Her fra hjemmemøtet med kveldens motstander, Spartak Moskva.