Hovedroller for to brødre og en kusk

-Feilfritt er Lins News en vinner. Men den langt mer voksne og fornufttige broren Lingo har jeg enda større vinnersjanse med,, sier trener og kusk Tom Erik Solberg.

I fjor hadde den unge treneren et forferdelig år. Han slet med det alvorlige viruset kverke på stallhestene. Ikke nok med det, så fikk han like godt fordervet for, som satte hestene ut av løpsform. På tampen av fjoråret snudde lykken seg, og seirene begynte å trille inn. Det har de fortsatt med. På hjemmebanen lørdag overrasker det neppe noen om det blir flere triumfer for stallhestene til Team Solberg.

-Lins News som starter i V75-5 går gode løp, men galopperer fortsatt for lett. Hesten har en fryktelig kapasitet, men er ennå urutinert og valpete og gjør det noen ganger vanskelig for seg selv.

-Men hvis han oppfører seg som han skal, tror jeg det dreier seg om en vinner i V75-5.

Men dette er likevel ikke hans beste vinnersjanse på lørdag, ifølge treneren selv.

-Jeg tror faktisk mer på Lingo i V75-4. Han er langt mer stabil og er alltid flink.

- Glem innsatsen sist på Forus. Hesten hadde verken tatt til seg vått eller tørt på reisen, og da ebber kreftene fort ut. Med det rette løpet har han sterke avslutninger å by på, og han er en sterk og god type, forteller Tom Erik Solberg.

STOR SEIERSMULIGHET. Trener og kusk Tom Erik Solberg har mest tro på Lingo på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STOR SEIERSMULIGHET. Trener og kusk Tom Erik Solberg har mest tro på Lingo på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
FORMKUSK. Man skal spille kusker som kjører i "dytten". Det gjør denne karen.