OL:

Hovedsponsor avstår fra TV-reklamer

Mandag formiddag kommer det fram at en av hovedsponsorene i OL ikke ønsker å sende sine ledere til åpningsseremonien fredag. I tillegg avstår de fra å sende TV-reklamer under mesterskapet.

HOVEDSPONSOR: En av hovedsponsorene under de olympiske lekene i Tokyo avlyser de OL-relaterte reklamene sine under lekene. FOTO: Reuters
HOVEDSPONSOR: En av hovedsponsorene under de olympiske lekene i Tokyo avlyser de OL-relaterte reklamene sine under lekene. FOTO: Reuters Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

OL i Tokyo starter førstkommende fredag. Når det arrangeres store mesterskap og arrangementer vil det alltid være store hovedsponsorer som trer til.

En av hovedsponsorene for årets leker er den japanske bilfabrikanten Toyota.

Mandag formiddag opplyser de ifølge Kyodo News, at de avlyser samtlige OL-relaterte reklamer på japansk fjernsyn under lekene.

HERREGUD: Fotballekspert Joachim Jönsson var ikke imponert av Viking-forsvaret under lørdagens Eliteserie-kamp mellom Odd og Viking. VIDEO: Discovery + Vis mer

I tillegg til å droppe reklamene skal også bilfirmaets president, Akio Toyoda, ha valgt å trekke seg fra åpningsseremonien på fredag.

Toyota har ikke opplyst årsaken til avgjørelsen, men ifølge nyhetsbyrået Reuters har en ledende direktør i selskapet uttalt sin misnøye om at lekene arrangeres til avisa Yomiuri Shimbun.

- OL er blitt et arrangement som ikke har befolkningens forståelse, sier den ikke-navngitte direktøren til avisa.

Ifølge Kyodo News tyder avgjørelsen på at Toyota ønsker å stå opp for sitt image i OL. Om fem dager går arrangementet i gang tross massiv offentlig motstand og en frykt for at lekene vil medføre en økning i smitte i Japan.

Talsperson for Toyota, Shiori Hashimoto, hevder at bilselskapet aldri hadde planer om å sende TV-reklamer under lekene, slik som enkelte japanske medier har hevdet.

- Det var aldri noen plan om å sende OL-relaterte reklamer med kommersielle interesser i utgangspunktet, sier hun til AFP.

STARTSKUDD: De olympiske lekene i Tokyo starter førstkommende fredag. FOTO: Reuters
STARTSKUDD: De olympiske lekene i Tokyo starter førstkommende fredag. FOTO: Reuters Vis mer

Driftsansvarlig i bilselskapet Jun Nagata sier heller ikke noe om årsaken til beslutningen. Han opplyser likevel at Toyota vil gjennomføre de andre sponsorforpliktelsene de har under lekene.

- Vi vil støtte atletene fullstendig og bidra til lekene ved å stille opp med biler til rådighet og på andre måter, sa han på et online-pressemøte ifølge Kyodo News.

Noen av de andre hovedsponsorene av årets olympiske leker er Google, Coca-Cola og Samsung.

De olympiske lekene i Tokyo starter kommende fredag og varer til og med søndag 8. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer