OPTIMIST: Stig Ove Sandnes ser lyst på Vålerengas framtid økonomisk etter de siste dager positive utvikling. Foto: Mathias Bergquist / Dagbladet
OPTIMIST: Stig Ove Sandnes ser lyst på Vålerengas framtid økonomisk etter de siste dager positive utvikling. Foto: Mathias Bergquist / DagbladetVis mer

Hovedsponsor på vei og 15 000 solgte billetter til Stabæk-kampen

- Det betyr mye økonomisk, sier Stig Ove Sandnes.

VALLE (Dagbladet): Mens resten av den 17. runden i Tippeligaen gikk av stabelen i helga, møtes ikke Vålerenga og Stabæk til dyst før tirsdag kveld. Årsak: Vålerenga skal feire 101-årsjubileum. 

Bursdagsfest, kombinert med med av DNB har kjøpt 5000 billetter som de gir bort, og at det beleilig nok er Norway Cup i Tigerstaden denne uka, gjør at Oslos storstue for én gangs skyld kan se tilnærmet fullsatt ut med Vålerenga på hjemmebane. 

Mandag formiddag var nesten 15 000 billetter forhåndssolgt.

Trolig går det minst et par tusen til før avspark tirsdag klokka 19:00. Gledelig for en klubb med mildt sagt økonomiske utfordringer.

- Selvsagt betyr det veldig mye for oss at vi kan få mye folk på Ullevaal i morgen. Både med tanke på å bygge opp Vålerenga som produkt, og ikke minst økonomisk. Selv om det er en del kampanjetilbud involvert i de 15 000 solgte billettene, får vi betalt for alle sammen, sier daglig leder i Vålerenga, Stig Ove Sandnes, til Dagbladet. 

Rettstvist En ekstra nerve i kampen blir det nok av at det er Stabæk som står på motsatt banehalvdel. Ikke fordi klubbene er så voldsomt store rivaler, men fordi de har hatt mye med hverandre å gjøre utenfor fotballbanen de siste par årene.

Bakteppet er selvsagt overgangssaken, hvor blant annet kjøp, salg og opsjoner rundt Veigar Pall Gunnarsson og Herman Stengel var blant konfliktområdene. 

Punktum for saken klubbene i mellom ble satt etter voldsgiftsrettens dom for en snau måned siden, hvor Oslo-klubben ble dømt til å betale Stabæk 5,6 millioner kroner. I kjølvannet av dette har en betalingsplan kommet på plass, og styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, har trukket seg.

- Ingen krig - Med alt dette latent - hvordan blir det å møte nettopp Stabæk i jubileumskampen?

- På en måte blir det naturligvis spesielt, men samtidig har vi lagt denne saken bak oss. Først og fremst er det er viktig fotballkamp for et medaljejagende Vålerenga, sier Sandnes til Dagbladet. 

På det samme spørsmålet svaret Enga-trener Kjetil Rekdal følgende:

- Det er ikke sånn at det er krig mellom Vålerenga og Stabæk. Denne saken er ferdig, og jeg og spillerne har hele veien fokusert på det sportslige. 

DNB på vei inn Sandnes, på sin side, fokuserer ikke bare på det sportslige. En ny hovedsponsor er på vei inn, etter at Vålerenga nå har vært halvannet år uten en stor sponsorlogo på brystet.

DNB skal være villig til å gå inn med millioner i hovedstadsklubben. Sandnes sier at ingen papirer er signert enda, men bekrefter langt på vei at det blir en avtale.

- Det er vel en dårlig bevart hemmelighet, ja. Men jeg kan ikke si noe mer før alt er avklart. 

- Hva vil det bety for Vålerenga å endelig få på plass en hovedsponsor?

- Økonomisk betyr det en hel del, men kanskje vel så viktig er det å få orden på selvfølelsen igjen. Klubben har ikke hatt generalsponsor siden 1. januar 2013. Det gjør noe med troen på eget produkt - hvorfor er det ingen som vil sponse oss? Så det har vært viktig i seg selv å skaffe en generalsponsor for å komme oss ovenpå igjen, å bevise at vi har et produkt å selge, sier Sandnes.

KLAR FOR KAMP: Vålerenga-trener Kjetil Rekda. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Vålerenga-trener Kjetil Rekda. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer