UTEN TRENER OG HOVEDSPONSOR: Vålerenga-spillerne trener mot en ny sesong, men laget er foreløpig uten hovedtrener og hovedsponsor etter at Nordea trakk seg helt ut av klubben.

Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
UTEN TRENER OG HOVEDSPONSOR: Vålerenga-spillerne trener mot en ny sesong, men laget er foreløpig uten hovedtrener og hovedsponsor etter at Nordea trakk seg helt ut av klubben. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

Hovedsponsor trekker seg ut av Vålerenga

Mister avtale verdt mange millioner.

Nordea har trukket seg helt ut som sponsor i Vålerenga etter 39 år. Oslo-klubben har dermed mistet en betydelig millionavtale, skriver NA24.

Nordea tok for to år siden over som hovedsponsor i Vålerenga. Avtalen var i utgangspunktet på fire år med opsjon på ytterligere to år. Men storbanken har sagt stopp etter de to første årene.

- Vi har valgt å avslutte vårt lange samarbeid med Vålerenga Fotball per 1. januar 2013, opplyser markedsdirektør Paal Sprakehaug i Nordea Norge til NA24.

Nordea har dermed sluttet sitt engasjement i VIF etter hele 39 år. Banken begrunner valget me endringer i sine prioriterte markedsaktiviteter for 2013.

Det er ikke klart hvor mye Nordeas avtale med Vålerenga var verdt, men ifølge NA24 skal den årlige utbetalingen ha ligget på rundt 12-13 millioner kroner.

2012 var et turbulent år for Vålerenga, både på og utenfor banen. Klubben endte på 8.-plass i eliteserien og Martin Andresen forlot trenerjobben etter sesongen. I tillegg fikk også bråket rundt VIFs opsjonskjøp på Herman Stengel fra Stabæk negativ oppmerksomhet.

- Det går opp og ned i fotballen og det er ikke utslagsgivende for vår avvikling. Men det er klart at alt det som har skjedd under året er negativt med tanke på at fokuset kommer bort fra det sportslige, sier Sprakehaug.

(NTB)