Hovi jubler for Liverpool

VIF-backen var på finalen.

VALLE (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det klart at Liverpool får en plass i kommende sesongs Champions League. Det har en stund vært usikkert om den regjerende mesteren ville få plass etter at Det engelske fotballforbundet valgte å gi sin fjerde plass i turneringa til Everton, som ble nummer fire i Premier League.

I dag vedtok Det europeiske fotballforbundet likevel å gi Liverpool en plass i turneringa, og de rødkledde går inn i den første av tre kvalifiseringsrunder.

- Dette er veldig bra, og det skal mye til om de ikke kvalifiserer seg til gruppespillet nå, sier Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi til Dagbladet.no.

Han har vært lidenskapelig supporter siden 1970-tallet, og var på finalen i Istanbul i mai, som Liverpool vant på straffesparkkonkurranse mot Milan.

Vålerenga skal inn i andre kvalifiseringsrunde, hvor de er seedet. Hovi smiler på spørsmål om han håper å møte den engelske favorittklubben dersom Vålerenga tar seg til tredje runde.

- Ja, det hadde vært noe. Å spille mot dem hadde vært en stor opplevelse for meg. Jeg tror de kommer til å forsterke laget i sommer, for sjøl om de vant Champions League, er ikke mannskapet godt nok til å kjempe mot Arsenal, Manchester United og Chelsea over en hel sesong.

ERFARING: Tom Henning Hovi har vært i europacup før. Her fra Uefa-cupkampen mot Newcastle og Alan Shearer mars 2004. AP
ERFARING: Tom Henning Hovi har vært i europacup før. Her fra Uefa-cupkampen mot Newcastle og Alan Shearer mars 2004. AP Vis mer