Hovi kan miste toppkampen

VIF-kaptein Tom Henning Hovi (32) frykter at han mister toppkampen borte mot Tromsø mandag etter den solide lårhøna han fikk drøye timen ut i cupkampen mot Sparta i går kveld.

SARPSBORG (Dagbladet): Hovi fikk et volleyspark på yttersida av låret og gikk rett ned for telling da han i god scoringsposisjon kunne ha økt til 2- 0 for Vålerenga mot 2. divisjonslederen fra Sarpsborg.

I garderoben etter kampen - godt bandasjert rundt låret - var han ikke veldig optimistisk med tanke på kampen mot serieleder Tromsø mandag 2. pinsedag.

- Slik det kjennes nå, er jeg sjanseløs til den kampen. Men heldigvis ble ingen nerver truffet, så jeg har et ørlite håp. Nå skal jeg ta det helt med ro lørdag og søndag, sier VIF kaptein Tom Henning Hovi til Dagbladet.

Brukte hodet!

VIF ledet 1- 0 og ble snytt for en åpenbar straffe da Hovi gikk ned for telling. Men etter at han ble støttet av banen, ordnet innbytter David Hanssen 2- 0 på sin første ballberøring like etter.

På hodet.

- Jeg er vel ingen utpreget hodespiller, men har brukt hodet i begge cuprundene i år. Se opp for meg i cuprundene framover, smiler David Hanssen.

Hovis skade var det eneste som trakk ned for VIF-trener Kjetil Rekdal. Ellers var han godt fornøyd med 2- 0 mot et lag han er overbevist om at rykker opp til 1. divisjon etter sesongen.

Sparta stolte

- Vi var det eliteserielaget som møtte hardest motstander i 2. runde, og Sparta viste seg som et bra lag. Men de ble litt slitne mot slutten. Om vi hadde kjørt på kunne vi sikkert scoret to-tre til det siste kvarteret, men det var viktig å ikke ta ut mer enn nødvendig. Det er et tett kampprogram, sier Rekdal til Dagbladet.

Han stilte med en tilnærmet A-oppstilling, noe som viser at han ikke tok lett på kampen i forkant.

Sparta-trener Kai A. Andersen var stolt av gutta sine etter kampen.

- Vålerenga er et solid lag uten noe rangel, og vi merker at de er fysisk tøffere. Men de tok oss på en seriøs måte, og det er jeg glad for, sier Andersen til Dagbladet.

NB! Alle Tippeligalag er klare for 3. runde i cupen.

LÅRHØNE: Vålerenga ble snytt for en åpenbar straffe da kaptein Tom Henning Hovi fikk en skikkelig lårhøne innenfor 16-meteren.