Hovi på VIFt

VIF-kaptein Tom Henning Hovi har for alvor trådt fram fra skyggen. I går scoret venstrebacken sitt tredje mål på tre strake kamper, inspirert av kapteinskollegaen på erkefienden LSK.

- Jeg tok en Bjarmann, smiler Hovi når han redegjør for scoringen sin etter kampslutt.

LSK-midtstopper Torgeir Bjarmann er viden kjent for sin målteft. Nå gjør Tom Henning Hovi ham rangen stridig. I den perioden Vålerenga med ti mann på banen var som hardest presset av Odd, gikk Hovi på et løp som i ni av ti tilfeller ville endt med ingenting.

- Jeg kunne ikke trekke meg når jeg først hadde startet. Det var bare å ta sjansen.

Så da ballen etter litt surr fra Viikmäe havnet i beina til kaptein Hovi, kunne han med venstrefoten enkelt sette inn målet som punkterte Odd'rane fullstendig.

Vålerenga - Odd Grenland 2-0 (0-0)

Mål:1-0 Tobias Grahn (55)
2-0 Tom Henning Hovi (76)
BB: Pa Moduh Kah, VIF

Varer ikke

Hovi har vært bunnsolid for Oslo-klubben i hele år. Men til tross for at han er kaptein på landets for tida nest beste fotballag, så har han oftest havnet i skyggen bak mer profilerte karer som trener Kjetil Rekdal, playboyen Tobias Grahn og Petter «156» Belsvik.

- Er denne sesongen en ny vår for deg?

- Nei, jeg synes ikke det. Det er scoringene som er forskjellen. Jeg hører at folk sier jeg er toppscorer, men det kommer ikke til å vare, sier Hovi.

- Hadde det ikke vært for at jeg scoret, så hadde ingen giddet å snakke med meg heller.

Og det er helt sikkert sant. Vålerenga er nemlig i ferd med å få et lag med flere profiler enn på lenge.

God Pa

Særlig på midtbanen, der Pa Modou Kah er i ferd med å finne sin fortjente plass som sentral strikkmotor i spann med Kjetil Rekdal.

- Pa har vært veldig god de siste ukene. Nå har jeg fortalt ham at han skal satse på den sentrale midtbanen, og glemme midtstopperrollen. Han har en voldsom løpskapasitet, sier Rekdal til Dagbladet.

Pa sjøl mener at han lykkes bedre mot spillende lag som Odd.

- Helt klart. Når vi møter de beste lagene, er det letter å få til vårt eget spill. Jeg føler jeg og Kjetil utfyller hverandre bra. Han er et defensivt anker, og jeg får en litt friere rolle, sier Pa til Dagbladet.

Da Tobias Grahn sendte Vålerenga i ledelsen, viste Pa hvorfor han er VIF-troppens selvutnevnte klovn. Med et bestemt røsk var cornerflagget omgjort til en mellomting av luftgitar og kårde. Og etter kampen takket han Klanen med en forlengs salto, nesten uten tilfart. Da er det ikke rart at supporterne svarer med å synge Pa-sangen 5-6 ganger under kampen.

I leder serien

Humøret i Vålerenga-troppen er rett og slett faretruende godt om dagen. Trener Kjetil Rekdal og Stian Ohr har en intern romsdalsduell gående. Rekdal forklarer:

- Jeg har funnet ut at den tida jeg har vært på banen, så har vi 13 poeng og 9- 0 i målforskjell. Jeg kom nemlig inn etter at Bodø/Glimt tok ledelsen i serieåpninga. Dermed anser jeg den kampen for en 1- 0-seier. Stian tapte 0- 1, og har derfor bare ti poeng, og 7- 1 i målforskjell.

- «I leda» rett og slett serien, gliser Rekdal.

Høyrekant Stian Ohr roser det gode miljøet i Vålerenga.

- Vi har det virkelig artig. Det er mye humor her. Rekdal er litt furten fordi han er god på trening, men ikke i kamp, ler Ohr ironisk.

ANONYM STORSCORER: Tom Henning Hovi har nettopp sendt Vålerenga i ledelsen 2- 0. Bare Bengt Sæternes på Bodø Glimt er foran VIF-kapteinen på topscorerlista.- Jeg har alltid vært midtbanespiller og er vant til å være offensiv. Men jeg kommer garantert ikke til å stå med over ti mål ved sesongslutt, sier Hovi til Dagbladet.