Hovland endte på delt andreplass i California

Viktor Hovland kjempet om seieren på avslutningsrunden av PGA-turneringen i La Jolla i California, men tre bogeyer på fire hull ødela vinnersjansene.

SPILLER BRA: Viktor Hovland ble nummer to i Farmers Insurance Open søndag. Video: Eurosport Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23 år gamle Hovland åpnet trygt og godt med tre par på de tre første før han slo et spektakulært innspill på det fjerde hullet og enkelt kunne sette birdien. Det ble også par på det femte hullet.

Nordmannens gode spill gjorde at han var på delt andreplass med fire andre spillere etter at han er igjennom de fem første hullene for dagen. Etter birdie på både hull seks og sju var Hovland oppe på andreplass alene. Den plassen holdt han med par på hull åtte.

Birdie på hull ni førte Hovland opp i delt ledelse med amerikaneren Patrick Reed, men etter par på både 10, 11 og 12 var han nede på andreplass igjen, men fortsatt bare ett slag bak Reed etter minus fire for dagen.

Hovland leverte også stabilt spill med par på hull 13, men på hull 14 ble det dagens første bogey for det norske golfhåpet. Han trengte også ett slag ekstra for å fullføre hull 15 og 17 og avstanden til ledende Reed økte.

Det ble dermed en kamp om andreplassen. Par på hull 16 og på sistehullet gjorde at Hovland endte på andreplass i turneringen, en plass han deler med fire andre spillere.

Patrick Reed vant turneringen klart med fem slag ned til Hovland og de andre på andreplass.

Hovland har tidvis storspilt i turneringen og lå alene i tet før de avsluttende rundene. Han fullførte sisterunden med 71 slag, ett slag under par.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer