INNE I VARMEN: Det skal nok mye til for at Even Hovland starter kampen mot Kypros, men stopperen er for første gang inne i A-landslagstroppen.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
INNE I VARMEN: Det skal nok mye til for at Even Hovland starter kampen mot Kypros, men stopperen er for første gang inne i A-landslagstroppen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- Hovland er en mann for framtida

Drillo overrasket med Sogndal-unggutt. Braaten og Bjørn Helge Riise er ute.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Sogndal-stopper Even Hovland var det eneste overraskende navnet blant de 18 på lista Egil Olsen leste opp i forbindelse med uttaket til møtet med Kypros i formiddag.

Brede Hangeland mister kvalikkampen på grunn av karantene, og Drillo mener Hovland var et enkelt valg som alternativ.

- Hovland har gått gradene, har hatt en god sesong og er en mann for framtida. Jeg har aldri snakka med Hovland sjøl, men jeg har sett han en del, og også snakka med (Tor-Ole) Skullerud og (Harald) Aabrekk. Han er en allroundspiller, bra på det meste, og har ingen tydelige svakheter. Han er så vidt jeg skjønner også en kapteinstype, begrunner landslagssjefen.

22-årige Even Hovland har hatt en god sesong for Sogndal, og har flere kamper for U-18 og U-21-landslaget.

Tror ikke på hjelp
Daniel Braaten og Bjørn Helge Riise er begge ute (Braaten soner karantene), fra en tropp som teller en keeper og et par utespillere færre enn den gjorde til dobbeltmøtet med Island og Danmark. Av keeperne blir Jon Knudsen ofret.

Sistekampen mot Kypros er spesiell i den forstand at forutsetningene blir klare fire dager tidligere.

Da spiller Danmark bortekamp mot Kypros, og vinner danskene der, er Norge i praksis sjanseløse på å bli blant de to beste i gruppa.

Med uavgjort eller dansk tap lever imidlertid håpet for fullt - da holder det at Norge vinner mot Kypros samtidig som Danmark avgir poeng hjemme mot Portugal samme kveld. Det tror Drillo lite på.

Viktig å vinne
- Jeg er Særping jeg, så jeg sier ofte «Det nøttærn'te». Jeg har ikke veldig tro på at vi får hjelp fra noen andre, men Danmark kan tape poeng, og da blir dette en helt annen type kamp. Hvis Danmark og Portugal vinner, blir det bare de mikroskopiske mulighene med 8-0 og 9-0. Men det er viktig for oss å vinne uansett, sier Drillo, som har følgende beskrivelse av motstanderen 11. oktober:

- Med unntak av åpningskampen mot Portugal, har de vært veldig forskjellige borte og hjemme. De har hatt bra hjemmekamper, men borte var de sjanseløse mot Danmark, sier landslagssjef Olsen.

Dagbladet er tilstede på pressekonferansen på Ullevaal, og kommer tilbake med mer.