Viktor Hovland imponerte i Masters

Hovland fortsatte storspillet i US Masters-avslutningen

Viktor Hovland har de siste dagene blitt en snakkis blant golfentusiastene. Den norske amatøren gikk også 4. og siste runde i US Masters ett slag under par.

IMPONERTE: Viktor Hovland har imponert i prestisjetunge Masters. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP
IMPONERTE: Viktor Hovland har imponert i prestisjetunge Masters. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidvis imponerte Hovland med svært imponerende spill da han avsluttet sitt Masters-eventyr på den sagnomsuste Augusta-banen søndag. 21-åringen fikk fem birdier på veien mot en runde på 71 slag.

Det er samme utfall som han fikk både fredag og lørdag. Hovland spilt på par da han torsdag, som tidenes første nordmann, gikk i gang med den prestisjetunge majorturneringen.

Dermed stoppet han totalt på tre slag under par. Det er mer enn godkjent for en debutant, og Hovland kan bli beste amatør i årets US Masters. I øyeblikket ligger golfkometen på en foreløpig delt 33.-plass.

Hovland gikk de fire første hullene på par før han innkasserte dagens første birdie. To hull senere kom det en ny.

Oklahoma State-studenten pådro seg fire bogeyer søndag. Som under både første og tredje runde måtte han tåle en sur avslutning på siste hull.

Hovland kvalifiserte seg for US Masters fordi han i fjor vant USAs amatørmesterskap. Han er også klar for majorturneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

I toppen kjemper golflegenden Tiger Woods om sin første majorseier siden 2008. Amerikaneren var ett slag bak ledende Francesco Molinari fra Italia etter 9 av søndagens 18 hull.

Søndagens runde i Augusta ble for øvrig framskutt med flere timer på grunn av forventet uvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer